"Зухвала та цинічна неповага до законів та людського життя: Венедиктова розповіла скільки загрожує 16-річному "мажору" за вбивство людини (відео)

Батьків Миколи Харківського, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП у Харкові, можуть притягнути до відповідальності. Самому підлітку загрожує 7 років позбавлення волі.

Про це генеральний прокурор України Ірина Венедиктова розповіла в ефірі ТК "1+1".

Венедиктова нагадала, що за подібні злочини несуть відповідальність і батьки, оскільки підозрюваний є неповнолітнім. У разі аварії, яку вчинив 16-річний Микола Харківський, інкримінується ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

"Враховуючи, що він неповнолітній, ми знаємо, що буде обмеження не більше 7 років... Ми будемо доводити, але це зовсім інша історія, - притягнення до відповідальності батьків", - наголошує Венедиктова.

Генпрокурор заявила про те, що в Україні йде зухвала та цинічна неповага до законів та людського життя. Вона розповіла, що у 2021 році в Україні 35 неповнолітніх скоїли ДТП, а ще 800 стали потерпілими. Загалом за рік на дорогах трапилося 2,5 тисячі смертей, а за весь минулий – 3,5 тисячі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення