​Абсурд: орендувати нацгвардійця дешевше, ніж роликові ковзани (відео)

Служба безпеки України затримала за хабар посадовця Нацгвардії. Затриманий – керівник квартирно-експлуатаційної служби військової частини Нацгвардії №3030 у Києві. Він брав у підприємців гроші за надання гвардійців для охорони комерційних об'єктів.

«Він пропонував укласти договір із розрахунку 30 гривень за годину наданої послуги одним військовослужбовцем. Для того, щоб такі умови були прописані у договорі, він вимагав для себе особисто ще по 40 гривень за кожну годину», - розповів військовий прокурор Дарницького гарнізону Києва Микола Петришин.

А нещодавно, каже прокурор, підполковник запропонував фірмі працювати взагалі без укладання угоди: нічого Нацгвардії, натомість усе – йому. За таку схему пообіцяв: він після травневих свят – тобто з 3 травня – надасть військовослужбовців для охорони, щоденно по дві особи.

У військовій прокуратурі кажуть: Нацгвардія справді має право надавати охоронні послуги, але гроші за це повинні йти військовій частині офіційно, а не окремим її керівникам.

У прес-службі Нацгвардії неприємний інцидент не коментують. Тільки кажуть, що затриманий взагалі не мав повноважень укладати з кимось якісь угоди про охоронні послуги. Тож може гроші брав не для себе?

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення