Арабський бум в Карпатах: український бізнес хутко пристосовується до культури іноземців (відео)

У Карпатах справжній бум арабських туристів після того, як їхній блогер відкрив красу наших гір мусульманському світу.

Багато зелені, дуже хороший як для літа клімат, свіже повітря гірськолижних курортів привабили жителів Близького Сходу. Місцевий туристичний бізнес намагається пристосуватись до забаганок і культурних особливостей незвичних гостей. Адже їхня культура абсолютно відрізняється від нашої. Власник приватної садиби розповів, що для арабів потрібне особливе харчування, вони сплять, не розстеляючи ліжка, одягнуті і іноді навіть у взутті.

У готелях з’явились вивіски арабською мовою, а у ресторанах меню арабською мовою та ще й зі спеціальними позначками, аби гості не згрішили. Наприклад, зеленим кольором відмічено страви, у складі яких немає свинини. Полюбляють араби й українських овець: через шалений попит вони неабияк підскочили у ціні - з 800 грн до 5 тисяч за кілограм. Приготування баранини мусульмани нікому не довіряють - смажать самі.

Зріс попит і на знавців арабської мови, вони масово змінюють профіль на туристичних гідів.

За даними Держприкордонслужби, лише влітку до України приїхало майже 40 тисяч туристів з країн Перської затоки - це у 8 разів більше, ніж у докарантинному 2019 році. Один відпочивальник з Близького Сходу витрачає в середньому 2,5 тисячі доларів на тиждень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення