Бум афер з квартирами мерців: викрито банду з багаторічним стажем (відео)

У Харкові викрили банду, яка обкрадала мерців. «Чорні» ріелтери з «чорними» нотаріусами привласнювали чужі квартири. Копи говорять: спецоперацію із затримання злочинної групи готували майже рік.

За даними слідства, банда шахраїв лише в Харкові пропрацювала щонайменше три роки.

Ділки полювали на самотніх пенсіонерів: придивлялися, з'ясовували, чи є у старих спадкоємці й де вони живуть. А потім – просто чекали, коли жертва віддасть богу душу.

«Дана група займалася тим, що підшукували поодиноких осіб, які згодом помирали, та шахрайським шляхом підроблювали документи від їх імені», - розповів слідчий Головного управління поліції Харківщини Сергій Неминучий.

Підробити документи неважко. Для цього в аферистів були одразу двоє перевірених нотаріусів. За добрий гонорар вони не гребували оформити угоду від імені мерця.

За словами прес-секретаря прокурора Харківщини Віти Дубовик, квартири продавалися іншим людям. На даний момент мова йде про 7 квартир.

Скільки ділки заробили, обкрадаючи мертві душі, слідчі ще підраховують. Підозру висунули тільки одній жінці-нотаріусу. Їй уже світить до 12 років із конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення