ДБР провело обшуки в будівлі ДФС Дніпра через викрадення бізнесмена: всі подробиці (відео)

У понеділок, 15 липня, в місті Дніпро у приміщеннях, які займає податкова міліція ГУ ДФС у Дніпропетровській області, Державне бюро розслідувань за підтримки СБУ провело обшук. Слідчі дії пройшли в рамках розслідування обставин викрадення директора ТОВ «Софт Ойл» Кирила Суворова.

Підприємець розповів, що співробітники податкової міліції Дніпропетровщини викрали його і незаконно утримували протягом трьох тижнів. Сталося це в кінці травня 2019 року.

За словами Суворова, його змусили сісти в машину й повідомили, що везуть в обласну податкову давати свідчення.

«Почали тиснути психологічно, вимагаючи підписати відмову від своєї фірми, погрожували розправою і тортурами», – повідомив він.

Метою цієї рейдерської атаки є компанія і товар, що їй належить, вартістю 7 млн доларів США, який зберігається в Миколаєві.

Під тиском Суворов підписав необхідні документи, але замість камери його вивезли на заміську базу під охорону. Поки його шукали родичі, на майно компанії «Софт Оіл» було накладено арешт рішенням районного суду Дніпра. Співробітники компанії подали заяви про зникнення у правоохоронні органи, але реакції не було. За зняття арешту невідомі просили надати «фінансову підтримку податковій міліції» на кілька сотень тисяч доларів, розповідає Суворов.

Сергій Пеньков, перший заступник в.о. голови ДФС у Дніпропетровській області,фактично зізнався у викраденні людини, її незаконному утриманні і своїй причетності до цього злочину. Втім, він називає це програмою «захисту свідків». Мовляв, тримали Кирила Суворова не в підвалі, а на заміській турбазі. Втім, і досі бізнесмену не повернули паспорт та мобільний телефон.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення