Грабіжники, одного з яких застрелив власник будинку під Києвом, приїхали в Україну воювати (відео)

Трилер на Київщині: чоловіка, який застрелив грабіжника, нагородили за відвагу. Інші ж грабіжники, які втекли з місця злочину, двоє чеченців і дагестанець, намагаються оскаржити свій арешт. Про бойове минуле мовчать, хоча журналістам стало відомо: всі вони приїхали в Україну воювати.

Відомого на всю країну стрільця, який влучним пострілом вклав грабіжника у власному домі і врятував свою родину від розбійного нападу в Сухолуччі, нагородили: дали грамоту та іменний годинник.

Його дії спочатку кваліфікували як перевищення самооборони. Зазвичай такий самозахист загрожує в’язницею, але тут сталося справжнє диво: провадження закрили. Натомість він отримав подяку від поліції, що відстояв свою родину.

Будинок родини – на краю села, біля лісу. Господар каже, що враховуючи криміногенну ситуацію у країні, розумів: рушницю треба тримати недалеко. Якби не рушниця, то він, дружина і дитина ніяк би не впорались з п’ятьма дужими чоловіками (один зі злочинців нині переховується, його правоохоронцям не вдалося спіймати).

«Ви розумієте – вони не йшли грабувати. О 10-й годині вечора люди не йшли грабувати просто так. Вони були в масках, вони були з пістолетом, ножами, із будівельними затяжками. Вони йшли грабувати і вбивати», - резюмує Сергій, який захистив родину рушницею.

Двоє чеченців і дагестанець намагаються оскаржити свій арешт.

Від послуг безкоштовного захисника злочинці відмовилися. Не розуміючи, як вони самі кажуть, ані української, ані російської мови, громадяни Російської Федерації знайшли приватного адвоката. Звідки ті, хто приїхали до України на заробітки, звідкись знайшли гроші на адвоката?

Нині їхній представник тисне на жалість. Мовляв, його клієнти мають родини. На всіх – 9 дітей. Тому просять відпустити їх під домашній арешт. Але де їх дім – незрозуміло. Бо офіційного житла ці люди тут не мають.

Один з учасників надав посвідчення учасника АТО. Інші про бойове минуле мовчать, хоча журналістам стало відомо: всі вони приїхали в Україну саме воювати. Як зоною бойових дій для них стала мирна Київщина – це з’ясовують слідчі. Судді залишили їхню скаргу без задоволення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення