Хто такий містер Насіров: усі подробиці (відео)

Земельний феодал, власник дорогих маєтків, колекціонер предметів розкоші і любитель ковдр у клітинку - вся країна цього тижня слідкувала за лікарняно-судово-тюремним круїзом Романа Насірова!

А хочете дізнатися, що про головного збирача податків говорять ті, хто пам'ятає його ще маленьким Ромчиком? Де він народився і де мріяв померти? Що він їсть тепер, на яких нарах спить і з ким ділиться тюремними передачками? Що читає, і чи пишуть йому любовні послання жінки, на яких він дивиться щоранку з вікна? Подробиці з життя Романа Насірова, про які ви точно ніколи не знали, для вас збирала Олександра Тіторова.

Чернігів. Мікрорайон Червоний міст. Саме тут провів своє дитинство і юність майбутній голова державної фіскальної служби Роман Насіров. Але його більше знають не за неіснуючі досягнення у обіцяному реформуванні податкової системи.

Крутий землячок зростав зовсім у некрутій родині інженера і медсестри у звичайній панельній дев'ятиповерхівці. Утім, від однієї згадки про Насірова мешканці будинку ледь самі не впадають у передінфарктний стан.

У будинку: Нашо вони вам? Заколупали вже з тими Насіровими. Дайте їм спокій! Такі люди хороші, мирні, а ви їх дістали вже.

Насірових-старших сусіди бачили вже давненько. Про те, що немає їх і сьогодні, свідчить червоний маячок сигналізації над дверима. А от обговорення поведінки Насірова-молодшого на місцевих лавках - не затихають.

Хороші батьки у нього. - І мама хороша, і батько такий. Сім'я хороша. - А він ось.. - А він, як у нас в керівництві. Хто біля корита, і тієї хлєбає.

Директорка школи, де навчався майбутній головний податківець країни, добре пам'ятає маленького Ромчика. Тамара Іванівна у ті роки викладала йому історію. Каже, її предмет знав на відмінно, але чи засвоїв уроки історії - не впевнена.

Розібратися допоможуть і дорогі адвокати, і прекрасна вища освіта - впевнена директорка. У Насірова, окрім двох українських дипломів - фінансиста та юриста, за плечима ще й ступінь МВА Університету Східного Лондона. А ще блискуча кар'єра - від лондонського брокера, спеціаліста з цінних паперів, до очільника київського офісу міжнародного інвестиційного банку. Людини, яка аж ніяк

не животіла, рахуючи кожну копійку, а могла дозволити собі все І дозволяла. Ще до переходу на державну службу родина Насірових побудувала два розкішних будинки у президентському селищі Козин (зараз котеджів 3), і придбала 2 квартири у Києві (зараз їх аж 5). А також викупили 30 гектарів землі - одну шосту цілого села на Чернігівщині.

Цей мальовничий пейзаж у селі Количівка Чернігівського району майже повністю належить Роману Насірову. 21 земельну ділянку він придбав ще у 2011 році, до того як став державним службовцем.

Людмила тоді продала дві свої ділянки. За скільки - нібито не пам'ятає. Каже лише - в доларах. Те, що власником її паїв став Насіров, дізналася лише з телевізора.

Безпосередні ж сусіди земельних наділів магната навіть і не знали, що ці краєвиди вже давно розпродані.

Але поки - мрії про лани широкополі і Десну, і кручі - розтрощилися об стіни Лук'янівського СІЗО. Роман Насіров не готовий віддати 100 мільйонів гривень призначеної застави в обмін на свою свободу. Тому зараз - ось тут, і готується до апеляції. Його щойно відвідали адвокати і кажуть: стан здоров'я клієнта знову погіршився.

Адвокат Романа Насірова:

Підозра на передінфарктний стан і гіпертонічний криз. З цими діагнозами він і досі перебуває в СІЗО. - Тобто в нього досі передінфарктний стан? - Я не буду вам казати, чи передінфарктний стан, я не медик, але скаржиться, що виснажений і з тиском проблеми.

Нібито у зв'язку з поганим самопочуттям Роман Насіров також письмово відмовився покидати територію СІЗО і попросив не вивозити його на слідчі дії. Детектив НАБУ і прокурор САП, які приїхали, аби забрати підозрюваного на черговий допит, трошки ошелешені таким рішенням в'язня.

У СІЗО ми прийшли саме в той момент, коли пана Насірова вивели на слідчі дії, тому у нас є зараз унікальна можливість побачити, в яких умовах проживає віп-підозрюваний.

Камера №285 розташована в самому кінці коридору на першому поверсі. Вид із вікна, можна сказати, люкс - на жіночий корпус.

Насправді камера розрахована на шістьох. На даний момент тут проживають вже четверо постояльців. І визначити, на якому саме з цих ліжок спить пан Насіров, доволі складно, але можливо, він залишив сліди свого перебування. Це книжка англ. мовою. І називається вона «чому нації занепадають».

«Чому одні країни багаті, а інші - бідні». Як взявши владу до рук, підняти цілу націю з колін, - знання, котрі вбирає в себе освічений в'язень, лузаючи насіння і запиваючи чаєм. Із харчами у Насірова і його співкамерників проблем явно немає. В камері є великий холодильник, електрочайник, а на полицях стоять крупи, олія, солодощі і горіхи. Серед розваг - шахи, великий телевізор і безліч книжок. Є в цьому тюремному номері і власна ванна кімната. Між іншим, з бойлером! Не холодно спати Насірову і вночі. У СІЗО, на щастя, також знайшлася така вже звична для образу страждальця ковдра в клітинку.

Вже в понеділок питання ув'язнення Насірова розглядатиме апеляційний суд. І ще невідомо, чи захоче лишитися в Лук'янівських хоромах колишній головний податківець, якщо сума застави суттєво зменшиться. Бо жити йому точно є, де. І як твердить слідство, в Лондоні зокрема.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення