Як віддячує держава тим, хто ризикує життям заради інших (відео)

Ця пожежа на нафтобазі під Києвом стала однією з наймасштабніших катастроф в новітній історії України.

Резервуари з паливом палали 3 доби. Підступитися до них було смертельно небезпечно. Наслідки ж вогню рятувальники ліквідовували більше тижня. Вибух забрав життя чотирьох пожежників – вони не встигли вийти з вогю. Їхні колеги, попри небезпеку, працювали далі. Любомир Бусько – керівник пожежно-рятувальної частини в Оболонському районі Києва. За його плечима: й гасіння столичного кінотеатру Жовтень, і та сама пекельна пожежа на нафтобазі БРСМ.

Утім, ризикувати для рятувальників – звична справа. Тому ані на тяжкі умови роботи, ані на щоденну загрозу власному життю вони ніколи не скаржаться. Неохоче говорять і про власні низькі зарплати.

А це - ще одна масштабна катастрофа. Просто в центрі столиці на вулиці Богдана Хмельницького обвалилися перекриття у відселеному будинку. Під завалами опинилися будівельники, що проводили там недозволені роботи. Майже дві доби рятувальники шукали цих людей. І стільки зусиль - не даремно: шістьох робітників таки знайшли живими. Андрій Колодій – підполковник цивільної служби. Він один із тих, хто брав участь у порятунку людей під завалами на Хмельницького. Коли Андрій та його колеги рятують чиїсь життя, часто забувають про своє. А берегти його є для кого – в рятувальника троє маленьких дітей.

Малеча батьком пишається, бо професія рятувальника в Україні хоч і не престижна, але шанована.

З нагоди професійного свята рятувальники отримали подяки, нагороди та обіцянки – їхню службу незабаром реформують, а колись, може, навіть зарплату підвищать.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення