Країною шириться смертельне захворювання: ліки - відсутні (відео)

Про Катерину зі Львова минулого року дізналася вся Україна. Її наречений помер після частування домашнім паштетом. Так трагічно закінчилося сімейне свято - знайомство з батьками.

Сама Катерина потрапила до лікарні й могла поповнити сумну статистику, бо в лікарні не було протиботулічної сироватки. Дівчину вдалося врятувати тільки завдяки журналістам, яким довелося підпільно купувати ліки. Тоді ця історія прогриміла на всю країну. Втім, за рік ситуація на змінилася. Сироватки все ще немає. Тільки в Києві за останні два тижні – троє хворих на ботулізм. Усі вони – приїжджі будівельники.

Саме консервовані продукти є основним джерелом смертельно небезпечної недуги. Бо вірус дуже любить відсутність кисню

Заражені продукти на смак ніяк не виявити. Самі ж симптоми ботулізму дуже підступні, бо схожі на звичайне отруєння. Настрашніше, що хвороба вражає центральну нервову систему. Людина втрачає зір та скаржиться на клубок у горлі.

Тож усіх хворих на ботулізм одразу забирають у реанімацію, аби не допустити зупинки дихання. Там терміново мають вводити протиботулічну сировотку. Але що робити, як її немає?

І це проблема не лише Києва, а всієї країни. Нема сироватки – тож на пацієнта чекає неминуча смерть. Така ситуація в Україні вже 2 роки. Бо Міністерство охорони здоров'я відмовилося від російського препарату, а інші досі не зареєстровані в Україні. У Всеукраїнській раді захисту прав пацієнтів у коментарях слів не добирать.

Натомість у МОЗі на наше запитання – коли ж в Україні таки з’явиться сировотка, закуплена не пацієнтами, а державою, не відповіли. Ймовірно, просто не знають що сказати.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення