Мешканці Балаклеї озвучили свою версію причини вибухів (відео)

Снаряди рвуться вже на Харківщині. Там палає найбільший у країні військовий склад боєприпасів. Майже сто тридцять тисяч тон смертоносного заліза. Танкові та артилерійські набої вибухають один за одним. А найстрашніше - убивчий арсенал розташовано просто на околиці райцентру. Містечко Балаклія із населенням майже тридцять тисяч людей - перетворилося на пекло. Люди поспіхом покидають зону ураження. На узбіччях доріг - справжні каравани. Чи була нічна атака на військові склади? Що над ними помітили люди?

Мешканці Балаклії, на Харківщині, прокинулися серед ночі від потужних вибухів. Налякані люди відчули себе на ліні фронту. Земля дрижала, а на горизонті горіло величезне зарево. До ранку райцентр охопила справжня паніка.

Ближче до складів ніж за 2 км підійте неможливо Інтенсивність вибухів наростає. Чути по кілька розривів за секунду. Раз на кілька

хвилин у повітря злітає щось потужне - і над арсеналом з'являється велетенська палаюча хмара. Вибухова хвиля відчутно б'є по машині знімальної групи.

Цей арсенал - за якісь дві години автомобілем від Харкова - найбільший склад боєприпасів в усій країні. Понад 350 гектарів! Тут зберігають 125 тисяч тон танкових і артилерійських снарядів. І все це посипалося вогняним дощем на голови місцевих.

Узбіччями від смерті тікають родини з малюками на руках. Хата Ганни - всього за п'ять кілометрів від арсеналу.

Разом із дочкою та онуками вони евакуюються пішки. Єдине, що встигли схопити - документи.

Навколо - два десятки блокпостів. Тут і збираються втікачі. Хто - своїм транспортом, хто - на сусідах доїхав.

Люди скаржаться, що вирватися з пекла вдається не всім. На порятунок доводиться чекати у підвалах приватних будинків. Там, здебільшого - немічні старі.

Люди гуртуються, але що робити далі - поки не розуміють. Найбільше переймаються за рідних. З кимось не має зв'язку, а ось у Любові - чоловік працює на арсеналі.

Без їжі, речей та дуже налякані - вони допомагають одне одному. Ось, місцевий фермер привіз перекусити.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення