На Кіровоградщині на ринку знайшли покинуту дівчинку (відео)

На Кіровоградщині знайшли новонароджену дитину просто на сходах до торговельного павільйону. Це просто якийсь жах, але дитині не було навіть доби. Чи вдалося врятувати малюка відвідувачам ринку й продавцям? І де зараз матір?

Був вихідний і ринок уже не працював. Відчинені були всього кілька крамниць. Біля однієї перехожі й натрапили на сюрприз.

Олена Ляшенко, продавчиня:

"На скільки я знаю, жінка, яка тут працює у нас в туалеті, її онук побачив у пакеті, і в пакеті дитина був, пуповина як обірвана, спинкою догори була дитина, побачив що ворушиться щось"

Продавчиня згадує, що того дня за прилавком працювала власниця магазину. Вона й зателефонувала в поліцію та швидку. Немовля негайно привезли до лікарні.

Володимир Пугач, акушер-гінеколог Знам'янської районної лікарні:

"Вона була брудна замотана в пелюшки якісь Зробили все необхідне обстеження, зігріли, дитина зараз знаходиться у нас у відділенні і отримує відповідну допомогу. Дівчинка зараз у задовільному стані, вага її 3.400. 53 см. Дівчинка - доношена, але коли її покинула мати, дитині було не більше доби. А як же чутки, які ходять містом, ніби знАйдене маля ВІЛ-інфіковане? Медики поки самі не мають точної інформації. Дитина буде обстежуватися і протягом 18 місяців про це вам ніхто не скаже. Потім будуть контрольні обстеження проходити. Так що вся це інформація не повинна так розповсюджуватись на широкий загал"

Чи справді є привід для хвилювання? Могло би пролити світло обстеження матері - зараз її розшукує поліція. Припускають, що вона - немісцева. Адже ринок, де знайшли немовля, розташований поряд із вокзалом. Тож жінка могла приїхати до Знам'янки й поїздом, і автобусом.

Сергій Сташенко, заступник керівника Знам'янського відділу поліції

Проводяться заходи по витребуванню інформацій з камер відеонагляду, встановленні у вказаному районі також надані запити до лікарень про осіб, які перебували на обліку по вагітних жінках, які повинні народжувати дітей у вказаний період. Кримінальне провадження відкрили за залишення дитини в небезпеці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення