Warning: simplexml_load_file(https://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=jy4w3pgH9HA&format=xml): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 289 Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "https://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=jy4w3pgH9HA&format=xml" in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 289 На Миколаївщині за ставок Смарагдової мережі почалася справжня війна (відео)

На Миколаївщині за ставок Смарагдової мережі почалася справжня війна (відео)

​На Миколаївщині у селі Кам‘яна Балка скандали через приватний ставок переросли у збройний конфлікт.

no video parsed

Селяни скаржаться, що їм заборонили ловити рибу. Натомість на підприємстві, яке розводить там рибу, кажуть, що люди останнім часом умисно провокують скандали. Нещодавно на ставок приїхав чоловік з рушницею. Охоронці ставка його скрутили. Незваним озброєним гостем виявився колишінй судимий за вбивство. Він відсидів 12 років і нещодавно вийшов на волю.

На ставку наче медом намазано. Одна з причин - повно риби. Близько 20 років тому засновник агропідприємства Аркадій Корнацький викупив майнові паї колишнього колгоспу, які йому продали ті ж такі мешканці Кам‘яної Балки.

Коли чоловік став власником колгоспного ставка, за власні кошти облагородив територію, очистив ставок, запустив у воду малька і почав вирощувати цінні породи риб. За словами Корнацького, ставок створювався не для промислового чи любительського рибальства, а як частина великого екологічного проекту - створення у південних українських степах Смарагдової мережі. У попередні роки, каже підприємець, місцевим мешканцям і працівникам підприємства дозволяли рибалити, але виключно в певні дні.

Співробітники підприємства кажуть, що справа не у жадібності. Останнім часом риболовля перетворилася на варварство - люди часто приїжджають у стані алкогольного сп’яніння.

Засновник агрофірми також розповів, що вже багато років їх атакують рейдери. Нинішні конфлікти з селянами - один із методів їх дії.

У поліції зареєстрували низку кримінальних проваджень за нанесення тілесних ушкоджень та незаконний вилов риби.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення