На Вінниччині у село не їздить транспорт тому, що невигідно (відео)

Тисяча людей відрізані від цивілізації, без жодного шансу на допомогу, навіть без ліків Це - не середньовіччя, а сучасна Україна. Вже четвертий місяць село на Вінничині не має жодного транспортного сполучення з великою землею.

До аптеки чи лікарні людям доводиться долати кілометри пішки, а потім годинами голосувати на трасі. Тільки послухайте, що відповідають чиновники. Виявляється, кожен із нас будь-якої миті може просто стати невигідним.

У селі Шурі Копіївській, на Вінниччині, живе тисяча людей. Останні чотири місяці селяни живуть, немов відрізані від світу. До районного центру - 20 кілометрів. Але автобус востаннє тут курсував ще до Нового року. На згадку про нього залишилася тільки ця зупинка.

У селі немає ні ринку, ні лікарні, ні аптеки! Найтяжче доводиться пенсіонерам, яким постійно потрібні медикаменти. Раніше автобус курсував до райцентру двічі на тиждень. Тепер же доводиться винаймати водіїв.

Інколи селянам доводиться пішки долати кілька кілометрів до траси, а вже там спиняти попутки.

Чому ж ціле село покинули напризволяще? Чиновники бідкаються: перевізники відмовляються їздити, бо... невигідно - надто багато пільговиків-пенсіонерів. Але ж сільська рада готова відшкодовувати їхній проїзд! Зараз голова самостійно шукає приватних перевізників, які погодяться на умови.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення