На Житомирщині через закриття шкіл діти не в змозі вчитися (відео)

Школи - лише обраним! Ось, до чого призводить освітня реформа. Принаймні, поки що. На Житомирщині учні не ходять на заняття, бо не мають, чим туди дістатися.

Їхню дев'ятирічку закрили два роки тому, дітей перевели до шкіл у сусідніх селах. А ті - за півтора десятки кілометрів. От ви би відпустили власну дитину взимку, у темну пору самотужки йти 14 кілометрів? Батьки - бояться. Та й діти - теж. Натомість - сміливі тамтешні чиновники. На персональних авто ж якось - не так лячно.

Восьма ранку. На сільській автобусній зупинці збираються школярі та їхні батьки. Чи потраплять діти до школи сьогодні - ніхто не знає.

Першокласник Назар за останній місяць на заняттях був усього кілька разів - саме стільки по учнів приїздив шкільний автобус.

Дев'ятирічку у селі Слобідка закрили два роки тому. Відтак, майже три десятки дітей навчаються у сусідніх селах. Уляна Гуменюк була директором місцевої школи, тепер - працює у Старосілецькій гімназії. Каже - коли закривали, обіцяли золоті гори і шкільний автобус. Та він якраз і підвів: дітей - не возить!

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення