"Нас блокують поліцейські, поки чужий комбайн краде пшеницю": на Херсонщині фермерський скандал (відео)

На полях Херсонщини у фермерів крадуть урожай пшениці під прикриттям поліції.

Підприємці, які багато років обробляють людські паї і восени вкотре засіяли своє поле пшеницею, стали жертвами підлої схеми. На одній й ті самі наділи було підписано новий договір, і тепер на землю два претенденти. Поки підприємці намагаються відстояти правду в судах, їхній врожай збирають чужі комбайни. Поліцейські їх захищають.

Фермер Станіслав Верменич взяв в оренду ці землі ще 5 років тому. Місцеві селяни уклали з ним договори, і сільгосппідприємство запрацювало. Там усюди були солончаки - земля була пусткою, вкритою бур’яном. Тому перш ніж засіяти поле - перші два роки територію вичищали. Нині ж селян підкупили обіцянками більш високої платні. З людьми ще взимку почали укладати нові договіри на одні й ті самі наділи. І це не дивлячись на те, що поля вже були в оренді і засіяні.

Одним із відповідальних за реалізацію підступної схеми фермери називають старосту селища Стрілкового Юрія Пуделка. Начебто він дав доручення тодішній землевпорядниці Тетяні Афанасьєвій зібрати селян, аби вони терміново перепідписували договори. А ще одне прізвище веде у значно вищі кабінети. Власником ТОВ, яке захотіло господарювати на тій самій землі, є Сергій Касьянов - колишній губернатор Дніпропетровської області, екснардеп та латифундист. Нову фірму зареєстрували торік - буквально перед скандалом.

Фермери, урожай яких зникає просто на очах, звернулись зі скаргою до Міністерства юстиції, аби там скасували нові договори оренди на вже орендовані ними паї.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення