Немає управи на психічно хворого: у Києві дуже агресивний чоловік закидав маму з дітьми склом з балкона (відео)

У Києві психічно хворий чоловік закидав маму з дітьми склом з балкона третього поверху. Шестирічний хлопчик відскочив, а дворічного малого врятував цупкий одяг. Налякана мати викликала поліцію.

Юлія розповідає, що саме поверталась з дітьми та подругами додому. Вони йшли неквапливо тротуаром, як раптом почули крики: "Не йди сюди, не підходь!". Коли люди переходили дорогу, на них градом посипалося скло. Жінка миттю схопила дітей і потягла подалі від вікон на інший бік дороги. Саме цієї миті їй щось прилетіло важке і гостре прямо в ноги. Уламки летіли, наче гострі кинджали. Інші живі мішені теж встигли відскочити.

Мешканці будинку, у якому живе 45-річний Сергій, намагаються обходити його десятою дорогою. Агресивний неадекват тримає у страху мешканців усього будинку, але крім як просто поскаржитися на психічно хворого чоловіка - ніхто нічого не може зробити, бо примусове лікування в Україні заборонене. І це при тому, що він не вперше викидає банки і пляшки у вікно та ріже сусідські двері.

Раніше, розповідають сусіди, він був спокійним, викладав у школі інформатику, був одружений і мав дитину. Але раптово різко змінився. Лікуванням сина займалась мати, але пенсіонерка померла. Відтоді до агресивного чоловіка нікому немає діла.

Ніхто не знає, що Сергій утне наступного разу: відкриє воду чи газ. Юристи радять знайти рідних чоловіка, яких він може послухатися, або ж колективно звернутись до психіатра.

"Головний лікар психлікарні звертається з заявою до суду, який протягом пів року може дати дозвіл на госпіталізацію пацієнта для обстеження та лікування", - пояснив адвокат Григорій Лопатін.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення