Невинні пустощі чи штучний відбір: чому ТікТок і надалі продовжує вбивати підлітків?

Підлітки по всьому світу продовжують вмирати через рецепти самогубства, які знаходять в мережі TikTok.

В Україні не перестають говорити про трагедію, яка сталася у містечку Боярка під Києвом. Дві семикласниці під час уроку утнули смертельну витівку у шкільному туалеті: вони випили по 40 пігулок спазмолітиків за один раз.

Перед тим, як випити ліки, подружки подивилися відео у TikTok. Там йшлося про те, що треба прийняти певну кількість препарату і подивитися на результат, тож дівчата вирішили проекспериментувати на собі. Цю страшну витівку передають іншим як естафету - так званий челендж.

Одна дівчинка, якій було 13 років, померла ще до приїзду швидкої. Її на рік молодша подруга вижила. Врятувало її те, що написала своїм однокласникам перед тим, як ковтнути останню пігулку. Саме ці хвилини були вирішальними - таблетки не встигли отруїти весь організм.

Небезпека такої кількості пігулок, розповідають лікарі, є навіть для дорослого організму. Адже вони знижують артеріальний тиск.

Нагадаємо, що менше місяця тому в Італії наказали блокувати акаунти TikTok після смерті 10-річної дівчинки. Вона так само брала участь в челенджі. Необхідно було накинути ремінь навколо шиї і затримати дихання, записуючи себе на телефон. І хоча TikTok зобов'язався заборонити реєстрацію для дітей віком до 13 років, проте це правило легко обійти. Тому в країні було заблоковано облікові записи всіх користувачів, вік яких не вдалося підтвердити.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення