Нові жертви ботулізму: на Запоріжжі троє людей потрапили до реанімації (відео)

До лікарень продовжують потрапляти хворі на ботулізм. Відразу троє - поповнили реанімацію Запоріжжя. Пацієнти - у вкрай важкому стані. Сироватки від цієї смертельно небезпечної хвороби - немає.

Аби врятувати своїх родичів, люди провозять її контрабандою та на свій страх і ризик - колють своїм рідним під влісну ж відповідальність. Лікарі - не проти, бо розуміють: іншого виходу задля порятунку просто немає. А що ж Мінохорони здоровья? Воно підраховує і складає шокуючу статистику: 62 хворих і вже 9 - смертей! Дивіться, що робити, щоби з вами не сталося страшне. Реанімація інфекційної лікарні у Запоріжжі. За один день сюди привезли відразу трьох людей. У всіх діагностували ботулізм -смертельно небезпечну хворобу, що вже місяць одне за одним косить українців. Біля дверей реанімації чергує Віталій - чоловік жінки, що наразі між життям і смертю. Каже, дружина Наталя купила в'яленого ляща у кіоску біля дому. Погано стало вночі - жінка почала просто задихатися.

У всіх, хто наразі тут, одна і та сама історія - напередодні їли в'ялену рибу. Медики попереджають, її токсини страшенно небезпечні. І виявити у себе ботулізм можна по першим симптомам. Відправляємося до місця, де пацієнти купували заражену рибу. Тут від камер - тікають. А всю рибу після візиту санстанції - сховали. Та буквально поряд - великі магазини, куди, ймовірно представникам санслужби заглядати ліньки. Тут на прилавках -просто повно в'яленої риби. Тож купити її в Запоріжжі - не проблема. А ось чого немає, то це - сироватки. Її перестали завозити в Україну ще три роки тому. Тож людям, аби врятувати своїх рідних, доводиться везти її контрабандними шляхами Віталій визнає: сироватку довелося шукати на чорному ринку. Курс для хворого із ботулізмом складає шість ампул. Кожна - коштує близько тисячі гривень

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення