Особливості євроінтеграції: з'явилися нові шахрайські схеми щодо оформлення документів (відео)

Хочеш непомітно євроінтегруватися? Плати півтори тисячі євро, і шлях - забезпечений. Саме стільки за перетин кордону, якщо чомусь ви не можете поїхати до ЄС легально, - беруть прикарпатські спритники. Вам обов'язково розскажуть, що проблем не буде і зроблять чисті документи. Можливо, навіть на чуже ім'я. А що буде потім? І де чекатимуть сюрпризи? Дивіться і не потрапляйте на шахрайські гачки!

Пакет грошей по купюрах по купюрах розкладають просто на вокзалі. Це - кадри, як працівники СБУ взяли одного з учасників злочинної групи. 26-ти річний чоловік обіцяв наївним прикарпатцям перевести їх за кордон за липовими документами. Злочинці підробляли документи на чужі імена. Казали своїм клієнтам, що це - дозволить їм вільно проживати у прикордонній зоні. А звідти, мовляв, і до Європи - рукою подати. Та невже так просто- мігрувати з підробленими документами? Ось, приміром, румунський кордон. Тут відчайдухів чекає перша несподіванка - гірське бездоріжжя. КПП - за двадцять кілометрів від Верховини, у селі Зеленому. Але нелегалам із підозрілими паспортами не раді ані тут, ані в сусідній Румунії. Документи прискіпливо перевіряють. Зачепитися можуть до будь-чого. Богдан Ратушняк, прикордонник: "Людина з чистим паспортом, без відміток у паспорті, без реєстрації в єдиній базі реєстру під час перетину державного кордону на пункті пропуску, ця людина автоматично затримується, видворяється за межі Європейської країни та отримує заборону в'їзду від трьох до п'яти років"

Утім, шанс потрапити до сусідньої Румунії Є, - зізнаються прикордонники. Навіть і без документів. Бо навіщо ж витрачатися на підробки, коли навколо - ж ліси та гори. Ризик, щоправда, великий, тож місцеві, попри Європу під боком, на таку спокусу - не «клюють».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення