Під ГПУ мітингарі вимагали звільнення працівників, які катували співробітників НАБУ (відео)

Вимоги мітингувальників прості – звільнити співробітників, що катували і утримували в підвалі техпрацівників НАБУ з подальшим кримінальним покаранням.

Більшість учасників акції - з громадських організацій. Прийшли на захист співробітників Національного антикорупційного бюро, яких 5 днів тому затримали слідчі ГПУ і знущалися над детективами у підвалі.

Детективи НАБУ стверджують, що того дня стежили за керівництвом департаменту ГПУ з особливо важливих справ у сфері економіки. Заступник керівника цього департаменту певен – так Антикорупційне бюро мстилося прокурорам за виявлення ними незаконного прослухування, яке здійснювали детективи НАБУ.

Генпрокурор до пікетувальників не вийшов. Зате чим більше людей підходило на мітинг, тим більше нацгвардійців оточувало будівлю ГПУ.

"Безумством є катування працівниками ГПУ, безумством є мовчання Генпрокурора після цього кричущого факту. Якщо Юрій Луценко не відреагує, це буде початком кінця Луценка",- говорить Голова ГО Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Не дочекавшись Юрія Луценка, який сьогодні мав би повернутися в Україну з закордонного відрядження пікетувальники розійшлися. Вже згодом стало відомо –Генпрокурор має вчергове обговорити з директором НАБУ протистояння його відомства і Антикорупційного бюро.

Випуск Надзвичайних новин за 17 08 2016

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення