Під Києвом підпалили дитячий онкоцентр: місцеві роками борються, аби не бачити хворих на рак (відео)

Під Києвом горів центр для онкохворих дітей. Їх ще навіть не заселили, а місцеві вже роками борються, аби хворих малюків по сусідству не бачити.

Палали двері і фасад. Доки їхали рятувальники охоронець за допомогою інших чоловіків заливали водою будівлю. Охоронець розповідає, що матеріали не мали горіти. Ймовірно, перед тим як кинути сірник, на будівлю вилили легкозаймисту рідину.

Цей центр заклали благодійники для батьків з онкохворими дітьми, які проходять виснажливе лікування в Інституті раку. Саму будівлю вже звели, залишилися внутрішні роботи.

Новий центр розташований серед розкішних маєтків кооперативу "Щасливий". Але мешканці виявились категорично проти. Сусіди не хочуть бачити дітей, які за крок від смерті. Ті, хто живуть зовсім поруч, планують обгородитися височезними парканами, аби не бачити стражденних облич хворих малюків. Пояснюють, що їм буде морально важко розуміти, що на них дивляться зажурені своєю ситуацією батьки і діти.

Президентка благодійного фонду, який зводить цей центр, розповіла, що вони вже два роки терплять скандали та погрози. Спершу сусіди збирали протести, сварилися із волонтерами та вимагали добровільно зупинити будівництво. Потім ходили скаржитися в усі можливі структури і надсилали перевірки. А влітку один із місцевих спиляв болгаркою замок, бо йому заважало брязкання металу. Наталія Оніпко припускає, що це було попередження.

Роботи в центрі для онкохворих дітей на завершальному етапі. Вже восени онкоцентр попри ворожих сусідів прийматиме маленьких пацієнтів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення