Подробиці затримання банди, через яку загинули правоохоронці у Княжичах (відео)

Неділя. 5-та ранку. Стоянка столичного цілодобового супермаркету. На землі обличчям у сніг лежать троє.

У їхніх недешевих джипах Тойота Ленд Крузер - зброя, а в мінівені Мерседес - драбина і численні інструменти - пристрої для злому замків, болгарку, ломи. Серед затриманих - Віталій Омельченко. 46-річний неодноразово судимий киянин. Чоловік ніде не працює, їздить на новій Тойоті, яка записана на доньку. До магазину приїхав ще вдосвіта, начебто, аби купити продукти. Скласти компанію покликав ще двох друзів.

Зараз Омельченку закидають незаконне поводження зі зброєю і підготовку до розбою в Княжичах. Навіть рідна мати чоловіка не відкидає, що сина було, за що затримувати.

Василю Касяну - 20. І він винен лише в тому, що його батько - колишній співробітник ГУБОЗу - Ігор Касян. І саме йому приписують організацію банди. Чоловіків взяли в неділю близько полудня на столичному авторинку. Побили і зв'язали руки мотузкою і вивезли в різних напрямках. Батька - до Шевченківського управління поліції. Сина - додому, як раз під обшук. У сина забрали автомобіль, паспорт, студентський квиток, водійське посвідчення. А у дружини - куртку і спокій.

Ігор Касян став відомим задовго до свого затримання. На початку двохтисячних він здобув славу завдяки гучній справі перевертнів у погонах. Касян входив до складу слідчо-оперативної групи, яка вивела на чисту воду членів банди Ігора Гончарова. Банди міліціонерів, що з початку 90-х викрадала і вбивала людей.Слідство і суд тривали більше 10 років. За цей час змогли довести 11 вбивств, хоча всі припускали - їх значно більше. Але й цьому були раді. Бо провину вбивць змогли довести лише завдяки свідченням єдиного свідка - Юрія Нестерова. Він також був членом банди. А от головний фігурант - підполковник УБОЗу Ігор Гончаров -за загадкових обставин помер у СІЗО. Вирок почули лише 2012-го. Тільки двох членів банди засудили до довічного ув'язнення. Запасли сюрприз судді і для Нестерова -головного свідка відправили до колонії на 10 років. Утім час летить швидко - він вже на волі. А от викривач банди і охоронець Нестерова Касян - ні.

Цікава доля ще двох затриманих. Це - діючі співробітники правоохоронних органів. Микола Клочков і Юрій Бурляй - бійці полку Київ. Їм відводять роль виконавців нападу на валютника. Клочков - допомагає слідству, тому суд призначив йому цілодобовий домашній арешт. А от Бурляя, незважаючи на його, так би мовити, відданість системі, арештували. Хоча минулого року цього майора навіть нагородили - медаллю «Захиснику Вітчизни» за участь у складі батальйону «Миротворець».

На даний момент вже затримані 8-ро. Хоча офіційних коментарів у керівництва органів внутрішніх справ не допроситися, не на камеру обіцяють - скоро українці дізнаються про гучні злочини новоствореної страшної банди, через яку перестрілялися між собою аж 3 підрозділи Нацполіції. Але обіцяти і зробити - це, як знову ж таки кажуть в Одесі, дві великі різниці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення