Понад 200 учнів не прийшли до школи через отруєння: симптоми жахливі (відео)

Відомо, що переполох виник після шкільного сніданку. Але у школі, в якій ввели карантин, продовжує працювати їдальня – там і далі годують дітей.

У Хмельницькому – масове отруєння дітей. Постраждалих уже більше сотні, і їх кількість зростає. Є й дорослі.

У четвер в перших-других класах навчально-виховного комплексу не прийшли на уроки понад 200 учнів. Усім їм стало зле після вчорашнього сніданку в шкільній їдальні. Діти кажуть: їли вареники, копчену ковбасу і квашену капусту.

Батьки учнів стверджують, усі діти скаржаться на різкий біль у животі, високу температуру, головний біль, нудоту й пронос.

Здебільшого постраждали учні перших і других класів, а також їхні вчителі. Приміром, у 2-В з 28 учнів на заняття прийшли тільки троє.

Пощастило тільки тим, хто в той день не харчувався в їдальні.

Стан дітей, що зараз перебувають в інфекційній лікарні, медики розцінюють як середньої тяжкості.

«Якщо дивитися зразу, то це ознаки харчової токсикоінфекції. Але це загальна така назва. А що саме спричинило це захворювання – ми зможемо сказати трішечки пізніше. Через 3-4 дні», - зазначила заступник керівника Хмельницької міської інфекційної лікарні Нінель Марцонь.

«Проводяться лабораторні дослідження можливих захворювань персоналу, тобто дослідження на патологічний стафілокок, на кишкову групу інфекцій, а також ставляться швидкі тести на ротовіруси, щоб виключити, що це ротовірусна інфекція», - розповів в.о. директора Хмельницького обласного лабораторного центру Олег Балашов.

Керівництво школи стверджує, на всі продукти є сертифікати якості, з постачальниками їжі співпрацюють давно.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення