Розстріл у Княжичах: подробиці розслідування (відео)

Його квартира на Троєщині. Страшні стіни і нічого елітного. Леонід Курята веде нас до своєї домівки. Тепер він звідси практично ані кроку, лише на діалог до прокурора та до свого адвоката- радитися, як побудувати лінію захисту. На нозі-електронний браслет. Екс-керівника карного розшуку столиці до домашнього арешту довів "дружній розстріл" у Княжичах.

Обвинувачення вважає, що у слідства достатньо доказів підозрювати Леоніда у виконанні організованого умисного вбивства. Нічну тишу розрізають автоматні черги: 5-ро загиблих копів, що постріляли одне одного. Такого трагічного і кривавого сорому поліція ще не знала. Фатальна вогнепальна м'ясорубка тривала тільки 30 секунд. Спецпідрозділ Корд пішов відбивати копів-розвідників, яких начебто затримали. Леонід Курята розповідає, що роботу над операцією розпочав за три дні до фатального розстрілу.

Банда грабіжників яка до цього пограбувала валютників на столичному проспекті Перемоги мала вдертися до будинку у селі Кніжичах. Двоє розвідників влаштовують засідку. Але поряд з оперативниками з'являються троє невідомих. Лічені хвилини і розвідники передають керівництву інформацію, та чомусь грабіжників не затримують.

Далі поліцейські ніби втрачають грабіжників з поля зору. Як розвідники проґавили відхід грабіжників, яких замінили працівники служби охорони. Чому не побачили спецавтомобілів? А виявляється, що про те, що в Княжичі прибув наряд поліції охорони керівництво операції просто не знало до останнього. І це вже запитання до керівника розвідників, який брав участь в операції. Саме він був у Княжичах поряд з підлеглими.

За ніби грабіжниками, які вже були не грабіжниками, а працівниками служби охороні спостерігали розвідники. А самі працівники служби охорони чомусь не сповістили господаря будинку та поліцію про можливий виклик. Що ж вони там робили 2.5 години? Є приголомшлива версія-вони самі грабили будинок. Команду на затримання Леонід Курята віддав після того, як йому повідомили, що розвідників хтось затримав та їх лупцюють. І навіть після наказу штурмувати смертей можна було уникнути, якби не відкривали вогонь на ураження.

Наразі запитань до розслідування навіть за 10 місяців більше, ніж відоповідей: як помилилися з об'єктом, куди мали влізти злочинці, чому розвідники проґавили злодіїв і не побачили автомобіля поліції охорони, хто відкрив вогонь першим, де результати балістичної експертизи і коли озвучать хоч одну прийнятну версію найгучнішого кривавого ексцесу нової вже реформованої поліції

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення