Сім трупів на ставку на Житомирщині: єдиний, хто вижив, приховує правду? (відео)

Ключовий свідок наймасовішого вбивства в історії незалежної України нарешті свідчить у суді.

Суд продовжує розглядати справу про масовий розстріл на березі ставка на Житомирщині, який стався у травні 2020 року.

Нагадаємо, тоді орендар водойми Анатолій Захаренко вночі розстріляв цілу компанію атовців та нацгвардійців, загинули семеро чоловіків. Вони приїхали начебто відзначити день народження волонтера Володимира Ханенка. Та чи це справді істинна мета поїздки їхньої озброєної компанії на Житомирщину?

Єдиний, кому вдалося вижити, тому що втік, це ветеран Нацгвардії Вадим Федюнін. 44-річний чоловік у кримінальному провадженні має два статуси – потерпілого і свідка водночас.

Досі перед колегією суддів свідчили потерпілі – це родичі загиблих. І от нарешті Федюнін надав покази.

Босий, напівсліпий без окулярів Вадим бігав селом з двору у двір, шукаючи допомоги, аж поки його не прихистив місцевий чоловік. Він і викликав поліцію і швидку. Тим часом Захаренко нібито їздив вулицями Новоселиці на своїй "Ниві", розшукуючи втікача.

Захисниця Захаренка Марина Шолодько подивована, чому Федюніна не освідували. На суді він заявив, що на власні очі бачив, як господар ставка вживав алкоголь і марихуану, проте експертиза це не підтвердила. Шолодько пояснює, що й не могло бути такого, аби її підзахисний вживав спиртні напої чи наркотики, адже має проблеми із серцем: "10 років простентований інвалід - ви ж самі розумієте". При цьому на запитання судді, хто з гостей вживав наркотики, Федюнін переконував, що ніхто.

Єдиний, кому вдалося вижити, переконаний, що Захаренко сам завдав собі поранення, аби видати розстріл за самозахист.

Слідство розглядає кілька версій. Одна з них пов’язана з затриманням у той день керівника місцевої поліції за те, що вимагав з орендаря ставка хабарі.

Версію самого обвинуваченого суд має заслухати за кілька засідань.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення