Слідство по справі "бурштинового прокурора": з'явилися нові подробиці (відео)

Андрія Боровика затримали у небаченій досі спецоперації, в якій брали участь майже півтисячі правоохоронців. Під білі руки виводили прокурора і обіцяли йому невідворотне покарання. У що ж вилилися 8 місяців слідства і чи дослухається суд до примх вибагливого прокурора?

Ця спецоперація сколихнула всю Україну. Покласти кінець бурштиновій мафії намагаються 400 правоохоронців: тут поліція, СБУ та прокуратура. Одночасно проводять 123 обшуки у рівненських посадовців і силовиків. У заступника прокурора області Андрія Боровика вилучили золото й колекцію годинників на сотні тисяч доларів! Саме його слідство називає організатором і керівником злочинного угруповання, що кришує нелегальне видобування бурштину.

А ось - Андрій Боровик у суді. Йому мають продовжити термін перебування під вартою. Весь цей час бурштиновий прокурор сидить у СІЗО. За 8 місяців на тюремних харчах він не змінився: такий же пухкий і з рум'янцем на щоках. От тільки дорогий класичний костюм змінився на недешевий спортивний. Але ж адвокати запевняють: їхній клієнт на ладан дише! В прокурора, мовляв, тяжкі захворювання, і йому навіть викликали в СІЗО швидку.

Та сам Боровик скаржиться на інше. Екс-прокуророві погано спиться в одній камері з небезпечним злочинцем.

А ще бурштиновий прокурор незадоволений, бо до нього в камеру ніхто не приходить - зі слідчих. До колеги на суді він слів не добирає.

Головна ж позиція захисників - Боровик не може бути організатором злочинної групи. А все чому? Тому що в нього не було бурштину. Та й годинники в нього - не настільки коштовні, як для боса мафії.

Як не просили адвокати відпустити бурштинового прокурора під домашній арешт, усе дарма. Суд залишив його в СІЗО ще на два місяці. Бо військова прокуратура переконана, що Боровик може втекти з країни до Англії. Там живе його сестра.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення