Суд над Януковичем: чому насправді він не свідчить у суді (відео)

​Розпочався головний судовий процес країни – над президентом-утікачем Віктором Януковичем, якого звинувачують у державній зраді.

Група з 44 прокурорів збирала свідчення й речові докази три роки. А напередодні початку судового процесу генеральний прокурор Юрій Луценко навіть красиве телевізійне звернення записав:

«Цей процес не лише про громадянина Януковича, цей процес також про його кремлівських господарів, які використали як фіговий листок підписаний Януковичем документ для того, що окупувати український Крим, залити кров'ю український Донбас».

Бронежилет російського виробництва, жетон російського військового, тубус з-під російського вогнемета та збиті ворожі безпілотники – це все докази зради Януковича, кажуть державні обвинувачі. Все це виставили на загальний огляд у прокуратурі Оболонського району. А головним підтвердженням вважають письмове звернення до Путіна, яке озвучив представник Росії в ООН Віталій Чуркін – нині вже покійний.

Пояснити своє звернення в Оболонському суді Янукович особисто не наважився, бо його очікувано немає. Адвокат Віталій Сердюк каже: Віктор Федорович би й радий, але трохи боїться.

Суддя погодився, що без самого екс-президента розглядати справу некрасиво, тому вирішив проводити відеоконференцію. Хоча прокурори хочуть бачити обвинуваченого особисто.

«Не передбачено, коли обвинувачений, який обвинувачується у тяжких та особливо тяжких злочинах, який скоїв злочини проти власного народу та власної країни, перебував у державному розшуку, переховується… Насміхаючись у відеоконферецзв'язку, приймав участь у даному засіданні. Дана особа повинна перебувати тільки в Оболонському районному суді», - заявив прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

Зрештою, засідання перенесли на ранок 18 травня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення