У Чорнобильській зоні пройшли військові тренування: Прип'ять розстрілювали і палили (відео)

У Прип'яті нацгвардія, поліція та рятувальники провели військові навчання. На одній із центральних вулиць влаштували справжнє військове шоу: обстріли з мінометів, операцію штурмової бригади з бойовою зброєю. Будівлі в результаті безцеремонно розтрощили, навіть пожежу влаштували, що заборонено у Чорнобильській зоні.

Силовики відпрацювали у закритому місті у Чорнобильській зоні бойові навички. Під спалахи фотокамер лунали постріли, вулицями Прип'яті їхала військові техніка - усе горіло та вибухало. До всього, обрана для навчань дата для колишніх мешканців Прип'яті була дійсно знаковою. Саме тоді місто відзначало 52-й день народження. Тож тепер у людей цей день пам'ятний асоціюється ще й з розстрілом самого міста.

У місті гості наслідили повсюди у буквальному сенсі слова. Після того, як Прип'ять покинули нацгвардійці, поліцейські, рятувальники, високопосадовці, залишилось багато сміття. Його прибрали, але не всі наслідки військових навчань можна швидко замести.

Головні бойові дії розгорнулись на вулиці Лазарєва. Тут силовики зрешетили приміщення пошти, розстріляли покинуті житлові будинки і підпалили будинок побуту. Горіло у залі колишньої перукарні - схоже, що у вогонь пішли кинуті мародерами речі. Жодним чином не можна було допустити пожежі у зоні відчуження. Невідомо, якого рівня радіоактивності горіли речі, і усім цим дихали учасники військових навчань. Тож питання, яку дозу радіації вони отримали.

В одній із багатоповерхівок на околиці міста планували створити музей. У будинку жив пожежник, який разом із колегами першими кинулись на ліквідацію аварії на ЧАЕС. Звісно, герой отримав смертельну дозу радіації. Втім, у його квартирі музею не буде, як і оглядового майданчика на самій висотці, тому що під час навчань верхні поверхи будівлі теж розстріляли.

Тепер туристи, яких чимало приїздить до закритого міста, знаходитимуть гільзи і бачитимуть понівечені кулями стіни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення