У карпатських лісах побільшало ведмедів, дикі звіри дістались до Івано-Франківська (відео)

​Прикарпатські лісівники закликають любителів гірських походів до обережності, адже у області почастішали випадки зустрічей з дикими звірами.

Сергій Сапіга - професійний спортсмен і гірський гід - зустрівся в лісі з ведмедем і залишився живим. Того дня він як завжди бігав у горах зі своїм собакою. Після зустрічі він повернувся додому цілий і неушкоджений, але так щастить не всім.

Дмитро кілька років тому пішов у ліс по гриби. Менше ніж у кілометрі від села на нього напала ведмедиця. Ця історія сколихнула всю країну, адже тварина дуже понівечила його тіло - відгризла пів обличчя. За 8 років чоловік, чиє життя змінилось назавжди, вперше дав інтерв’ю. Вже згодом лісники з’ясували, що неподалік лежала туша оленя, і ведмедиця просто захищала свою здобич.

Чоловік якимось дивом дійшов до села. Люди, які першими його зустріли, навіть тікали з переляку і втрачали свідомість. Дмитро пережив 37 пластичних операцій. Деякі фрагменти обличчя знайшли на місці нападу лісники.

У карпатських лісах нині збільшилася популяція ведмедів. На весь Косівський район було два особини, а зараз - щонайменше шестеро, і для кожного звіра потрібна велика територія і їжа. Простору обмаль, тож голод змушує тварин спускатися ближче до людей, у низовину.

Нещодавно ведмежий слід бачили навіть біля Івано-Франківська.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення