У Києві лікар, через якого помер пацієнт, до суду не прийшов (відео)

Стомлені медики - загиблі пацієнти. У Києві судять молодого хірурга. Лікар відправив додому 38 -ми річного чоловіка із розбитою головою, бо лікувати втомився: на годиннику була аж друга ночі. А за сім днів його пацієнт помре від наслідків черепно-мозкової травми, яку неуважний медик вчасно діагностувати просто полінувався.

На цій фотографії 38-річний Максим разом із другом. Саме таким його пам'ятатиме мама - завжди усміхненим та сповненим сил. Ганна Олексіївна розповідає: усе сталося в грудні 2015-го. Під час святкування новорічного корпоративу її Максима штовхнули зі сходів. Він упав і вдарився головою.

Ледь притомного і закривавленого сина жінка вночі відвезла до Києво-Святошинької районної лікарні. Але стомлені медики не поспішали оглядати пацієнта.

Тієї ночі черговий хірург не помітив черепно - мозкової травми. Він просто наклав шви і відправив пацієнта додому. Важку травму голови через декілька днів діагностував сільський фельдшер.

Вдома у хлопця почалися судомні напади, він почав втрачати пам*ять. Але коли рідні знову відвезли Максима до лікарні, було вже надто пізно. Чоловік - помер.

Півтора роки розслідувань і хірург, який, на думку прокуратури, не надав достатньої медичної допомоги пацієнту сьогодні мав опинитися на лаві підсудних. Але на перше судове засідання Роман Вітюк так і не з'явився. Через нерви у лікаря раптово стався гіпертонічний криз - пояснює судді його адвокат.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення