У Києві побудували АЗС біля атомного реактора (відео)

Голосіївський район, проспект Науки. Комунальники під покровом ночі якраз вантажать порожні цистерни з-під газу. Тут кілька місяців працювала незаконна АЗС. А за якусь сотню метрів – Інститут ядерних досліджень. В якому – справжній реактор.

Як небезпечна газова заправка з'явилася біля ядерного реактора? Які наслідки могли бути для столиці у випадку вибуху? Відповіді на ці питання зараз шукає прокуратура. Там відкрили кримінальне провадження.

Сам інститут ядерних досліджень – об'єкт режимний: його цілодобово остережуть озброєні правоохоронці. Журналістів не пускають. Що відбувається всередині – державна таємниця. І за сотню метрів від такої секретності, без жодних дозволів, зухвалі підприємці просто поставили собі цистерну й заправляли машини газом. Зараз на місці заправки лише бетонні плити. Це - територія Київпастрансу. Крім сусіднього реактора, тут ще й електропідстанція, яка забезпечує струмом рух тролейбусів. Знімальну групу одразу виганяють, але де вони були, коли тут встановлювали небезпечні газові цистерни?

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення