У Миколаєві розгорівся будівельний скандал

У центрі так званого «старого міста» поруч із аварійними будинками 19 століття фірма-забудовник планує звести сучасну житлову багатоповерхівку із мансардою та підвальним паркінгом. Вже розчистили майданчик, спиляли дерева та встановили будівельні фургони для робітників. Місцеві жителі проти такоїзабудови. Кажуть, якщо на майданчику почнуться будівельні роботи, їхні домівки, які й так тріщать по швах, просто підуть під землю, адже внизу катакомби, а будинки і так укріплені підпорами.

Самі ж забудовники стверджують: у них все згідно закону, а жителі побоюються взагалі залишитися без домівок. Люди не давали згоди на будівництво, хоча по документах, нібито все погоджено.

"Ми завели електрику на майданчик, ми маємо право знести дерева, ми маємо право підготувати майданчик, зробити планування, демонтувати старі будови, які тут є",-розповідає виконавчий директор ЖБК Олексій Орлеогло.

Майданчик у центрі міста фірма-забудовник вирішила звести житлову шестиповерхівку із мансардою та підземним паркінгом. Задля цього потрібно щонайменше викопати котлован та забити палі. Сумний прогноз дають сусіди забудови: від поштовхів навколишні будинки - просто розваляться.

"Тут стіни стоять без фундаменту, бо його в ті часи не робили. А просто вели стіни знизу доверху. Мешканці будинку бояться, що він впаде",-каже місцевий житель Юрій Дрозд.

Натомість представники забудовника стверджують: люди навмисно блокують будівництво, бо вирішили отримати з цього власний зиск.

"Люди сказали, що вони готові, аби будинок будувався, вони готові до компромісу в разі якщо їм куплять по квартирі. Почали говорити, кому які площі треба",- розповідає юрист забудовника Максим Красюк.

Місцеві активісти звертаються до державної архітектурно-будівельної комісії і вимагають скасувати дозвіл на будівництво. Там обіцяють розібратися та призначають перевірку.

Випуск Надзвичайних Новин за 15 08 2016

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення