Україна повинна заплатити жінці компенсацію через чиновників (відео)

Домовина на домовині, могили - у помідорах! В Україні атака кладовищ! Мертвих більше ніде ховати, тому вони спочивають на обійстях живихю Труни постають не лише на існуючих могилах, а й просто - під нашими вікнами. А ви хотіли би, щоб до вашого покійного родича підселили чужого бездиханного сусіда?

На Запоріжжі - просто зникають людські поховання! Куди викидають тіла людей - невідомо. А на Прикарпатті цвинтар розрісся на грядках. Влада розводить руками, мовляв, що робити, коли місця для небіжчиків більше - немає?! І дехто - вдається до надзвичайного. Ви - знаєте, як виграти у мерців шість тисяч євро? Вражаюча історія і неочікуваний фінал. Мерці вижинають живих. Чергова траурна процесія на міському кладовищі Івано-Франківська. Люди прощаються з близьким, а ц жінка - зі своєю землею. Саме на її сотках тепер - цвинтар. Тут завжди були городи місцевих. Але навесні люди приїхали - і жахнулися. Бо їхня земля - всіяна могилами. Як повернути землю, всі вони - не знають. Паї за лічені кілометри від Івано-Франківська у буквальному розумінні - золоті. Влада готова їх викупити для суспільних потреб. Але платить - копійки. І альтернативи - немає. А це вже - Запоріжжя. Лілія не може оговтатися від шоку. Вона прийшла провідати покійну матір, але не знайшла надгробка. На її ділянці - чужа могила. Ось - документи. Але місце без відома хазяїв - уже перепродали В управлінні ритуальної служби - розводять руками. Від коментарів відмовляються, а директор - раптово захворів

Цвинтарне цинічне свавілля вже давно - зашкалює. Мертвецький бізнес - проковтує живих людей. Що робити? Відповідь традиційна: йдіть до суду. І років за триста - ймовірно, знайдете правду. Ця 76-ти річна жінка кілька років судилася з Україною. Саме через цвинтар. Юстина Тонюк побудувала будинок у курортному місці Яремчі. Посеред карпатських гір, під самим небом, життя здавалося справжнім раєм. А виявилось …суцільним пеклом. Кладовище у буквальному розумінні - під її вінками! Порушені всі санітарні норми: щонайменше триста метрів від осель - ось відстань, де припустимо облаштовувати поховання . Ближче сусідство - це просто відверта наруга. Пенсіонерка роками оббивала владні пороги. Благала - припинити поховання під вікнами. Але горя - ніхто не слухав.

Мовляв, іншого місця для цвинтаря - немає. От як! Домовилися! І нерви жінки - не витримали. Судові засідання одне за одним, страшенна бюрократія, і зрештою -єдина справедлива інстанція - Європейський суд з прав людини. В успіх тоді ніхто не вірив. Судилися вперто - більше десяти років. Але рішення європейської Феміди - на користь горян. І їм призначають в підсумку - величезну грошову компенсацію! Шість тисяч євро - має родині сплатити Україна за могильні незручності. Утім, хто платитиме - поки невідомо. У сусідньому Татарові - схожа ситуація. За сусідство з могилами Сергію теж присудили компенсацію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення