Україні з "ДНР" передали 147 ув'язнених (відео)

Самопроголошена "ДНР" передала Україні партію зеків. Непідконтрольну територію відвідала український омбудсмен Валерія Лутковська. Саме їй - з рук у руки й віддали 14-ох засуджених кримінальників. Усього таких тепер у нас - 147-ро з Донецька, ще 12-ро - з Криму.

Навіщо убивці і бандити так хочуть до України? Може, вони теж рвуться на волю за законом Савченко? Ми покажемо, кому дадуть дах і нари тепер вже наші тюрми.

Дорога на селище Донецької області. Це вже територія так званої ДНР. До місця зустрічі наближається автозак та мікроавтобус. Обабіч дороги стоять бійці з автоматами. Скористатися цим шляхом найближчим часом буде не можливо. Автомобілі, як у кіно, перекривають трасу. Так представники ДНР передають Україні засуджених. На знак доброї справи уповноважені з прав людини з обох сторін тиснуть одне одному руки.

Автозаки паркуються один навпроти одного аби здійснити швидку передачу засуджених. Ув'язнені виходять по одному, із речами в руках.

Уся процедура передачі займає близько 15 хвилин. Цього разу на підконтрольну територію України передали 14 засуджених, віком від 28 до 56 років.

Більшість засуджених воліють відбувати покарання на території України. Основна причина: умови в колоніях по той бік лінії розмежування. Окрім цього, ув'язнені воліють відбувати свій строк ближче до рідних.

Та віддають Україні не всіх. Найбільше в"язнів відпустила так звана донецька республіка - майже півтори сотні. Із Криму передали 12 чоловік, а з ЛНР - нуль. Списки засуджених складають за заявами їхніх родичів.

14 ув'язнених відправили до Маріупольського СІЗО. Незабаром чоловіків перевезуть у колонії, які розташовані недалеко від місця проживання їхніх родичів. За останні кілька років Україна отримала 159 засуджених. Але скільки їх ще перебуває на непідконтрольних - не знає ніхто.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення