Українці вбивають себе через борги та погрози кредиторів (відео)

Нервові зриви, суїциди та вбивства – Україну захлеснула справжня хвиля жахливих подій через борги перед мікрофінансовими організаціями.

Чоловіки та жінки, старшого віку і зовсім молоді люди не витримують атаку колекторів та скоюють безумні вчинки. Це наслідок систематичного терору: численних дзвінків з погрозами, травлею в інтернеті та вимогою повернути борги, до того ж часто неіснуючі.

У Офісі омбудсмена, який завалили тисячами скарг, розповіли, що треба законодавчо врегулювати поле діяльності кредитних спілок та колекторських контор. Там розробили спеціальний законопроєкт, який нині сміливо можна назвати життєво необхідним. Треба вводити в законодавство поняття колекторська діяльність. Нацбанк має вести реєстр колекторських компаній. Мають бути встановлені санкції за порушення етичної поведінки та правила, коли і як компанія має взаємодіяти із боржником. Наприклад, за добу можна телефонувати максимум двічі. Також має бути заборонено обробляти дані третіх осіб – тобто, лише боржника і лише в межах цивільно-правових відносин.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення