В Івано-Франківську знайшли масове поховання людей (відео)

В Івано-Франківську - страшна знахідка. Коли прокладали електричний кабель, робітники випадково натрапили на людські кістки! Такого тут ще не бачили - настільки їх було багато. Під лопатами - черепи та хребці щонайменш півсотні людей, зокрема й дитячі. Один з черепів - з діркою в самому лобі. Хто вони - звалені в купу і присипані землею - так, щоби ніхто ні про що не здогадався? І - головне - хто їхні кати? З моторошного місця - наша Світлана Маланюк.

Почорнілі в землі кістки та черепи - видовище не для слабкодухих. Мешканці кажуть - комунальники, хотіли приховати страшну знахідку. Але знову закопати рештки в землі люди просто не дали. Нині тут - розкопки. На півсотні метрів біля старого єврейського кладовища працюють історики та археологи. Міліметр за міліметром. І ось - перші шокуючі знахідки. Понад півсотні решток: чоловічі, жіночі і навіть - дитячі. І всі - у невеликій ямі. Більшість - із пошкодженнями і в неприродній позі. Отже тіла скидали аби-як. Жодного документа і навіть жодної історичної довідки про братську могилу на цьому місці. Кого ж тут замордували? Поки з'ясувати неможливо. Похованню приблизно 80 років. Єдиний свідок тих подій - ось ця пенсіонерка. Пані Марія досі боїться спогадів дитинства, бо застала масові вбивства. Ці страшні події припали на 30-ті - 40-ві роки 20-го століття. Хто ж тут масово нищив селян і закопував живцем дітей? Василь Тимків, історик

"Чи це радянський терор , чи це є німецький терор встановлять остаточні розкопки, ексгумація. Можливо вдасться знайти гільзи, якими знищували жертви. Якщо це гільзи німецькі - то це німецький терор, якщо більшовицький - то більшовицький"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення