В Оболонському суді знову допитували жертв колишніх бійців "Торнадо"

Цього тижня в Оболонському суді знову мали допитувати жерт колишніх бійців роти патрульної міліції «Торнадо», що обвинувачуються у катуваннях, викраденні людей організації злочинного угруповування та ще низьці тяжких злочинів. Два минулі засідання булі зірвані торнадівцями через поливання прокурорів фекаліями, потім – бійки під Оболонським судом. Цього разу не з'явився один із адвокатів обвинувачених. Та попри це – суд вже встиг допитати 8 з 13 потерпілих у справі.

Оболонський суд ще не бачив такої охорони. Усе – через слухання кримінальної справи щодо колишніх міліціянтів, бійців однойменної роти "Торнадо". Перед телекамерами вони спокійні та врівноважені, однак журналіст Володимир Бойко ретельно вивчав біографію торнадівців і розповідає, що у цій роті зібралися кримінальні авторитети.

"Лейтенант міліції Онищенко є відомим в Донецькій області членом організованого злочинного угруповання футболіста, це луганське угруповання, футболіст – це Володимир Полубатко. Він дійсно неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, я знайшов три вироки щодо нього", - говорить журналіст Володимир Бойко.

Захисник торнадівців Володимир Якимов усі обвинувачення називає необґрунтованими.

"Це повністю абсурдне звинувачення. Незаконне позбавлення волі, катування: все це недоведено",-запевняє адвокат.

На захист торнадівців стає і народний депутат Семен Семенченко і наводить свої аргументи.За його словами чоловік фізично не може ґвалтувати іншого чоловіка.

"Двоє людей розповідають, що їх нібито змушували ґвалтувати якогось чоловіка. До того ж чоловіка у справі немає. Скажіть, хіба можна нормальну людину, змусити фізіологічно кого то гвалтувати?",-говорить нардеп.

Тепер колишнім міліціонерам, які попри злочинне минуле, отримали звання, форму і табельну зброю, тепер називають себе не правоохоронцями, а добровольцями.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення