Винуватець загибелі 49 людей досі на волі (відео)

Судний день - для генерала. Під прокльони та вигуки «вбивця» від родичів загиблих - сьогодні у Павлоградському суді мали оголошувати вирок для генарал-майора збройний сил України Віктора Назарова. Це - фінал безпрецедентного для України процесу! Вперше на лаві підсудних опинився посадовець такого високого рівня.

Назарова, який на той час керував штабом АТО, звинувачують у недбалості, що призвела до загибелі в небі над Луганськом літака ІЛ-76 з півсотнею військових. Коли - довгоочікувана крапка?

Павлоградський районний суд. Із ранку на будівлі родичі розвішують плакати зі світлинами - 49 військових. Сьогодні генералу, котрий відправив їх на загибель, мають оголосити вирок.

Влітку 2014-го військовий літак ІЛ-76 терористи збили в небі над Луганськом. 40 десантників та 9 членів екіпажу одномоментно загинули. Якби не службова недбалість тодішнього керівника штабу АТО - генерала Віктора Назарова - трагедії би не сталося - певні військові прокурори. Кажуть - розвідники попереджали про небезпеку, однак Назаров таки відправив людей на вірну смерть.

Безпрецедентний для України процес над генералом тривав близько двох років. Але сам обвинувачений винним себе не вважає. Більш того від служби його не відсторонили, він й досі працює у Генштабі та роздає накази.

На підтримку обвинуваченого генерала виступають його ж підлеглі. Офіцери кажуть - генерала судити не можна.

Інша сторона - одностайна: з боку Міноборони це відвертий і цинічний тиск на суд

І замість вироку вони від судді чують про неточності

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення