Заповідний Жуків острів опинилася у приватних руках (відео)

Рахунки, за якими доведеться платити, можуть виставити навіть за десять років! Небачена спецоперація - у столиці.

Слідчі та спецпризначенці здійснили чверть сотні обшуків у екс-посадовців Київської міської адміністрації. Слідчі шукали докази причетності колишніх чиновників з молодої команди Леоніда Черновецького до незаконного продажу заповідних земель. Що й де знайшли? Знає Олександр Храпач.

В оточенні озброєних до зубів кордівців слідчі йдуть до дверей одного зі столичних офісів. Чемно просять відчинити.

А вже в робочі кабінети керівників стукали кувалдою!

За дверима, виявляється, є люди. Де ж власник крісла? Ніхто не зізнається.

Слідчі задоволені: у зламаному сейфі, крім численних дорогоцінностей і грошей, знайшли те, за чим прийшли. Документи, за якими ласий шматок державної заповідної землі на Жуковому острові опинився у приватних руках.

Слідством встановлено, що загалом було виділено 4 земельних ділянки площею понад 40 гектарів. Також встановлено шкоду у розмірі понад 80 мільйонів гривень.

І це лише приблизні збитки! А головними фігурантамі у гучній справі виявилися екс-чиновники Київської міської адміністрації часів Леоніда Черновецького. З 2007-го по 2009-ий спритники створили фіктивний кооператив, який орендував землю, а потім, через підставні фірми, продав у приватні руки. Слідчі вже провели 25 обшуків і оголосили підозру чотирьом колишнім посадовцям.

За запевненнями правоохоронців - це лише початок резонансної справи. Тож далі буде.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення