З'явилися нові деталі у справі щодо розстрілу власника столичного ТЦ (відео)

Такого столична Кільцева ніколи не знала. Шампанське лилось рікою, феєрверки рясно осяювали небо, а від кількості танців і запрошених зірок голова йшла обертом. Так - із розмахом і надзвичайно помпезно - у серпні 2009-го відкривався торгівельний центр ФоРум. Стрічку перерізав особисто його співвласник - 49-річний Шабаб Алоян

Утім, будувати і заробляти разом зним хотіли не всі.

Трохи більше місяця потому, друге жовтня. На годиннику 14:40. На виході із ФорУм з'являється власник меблевого гіпермаркету - Шабаб Алоян в оточенні двох охоронців із спецпідрозділу «Титан». Мить - і до них впритул під'їжджає блакитний Шевроле, і двоє кілерів відкривають вогонь на ураження. Охоронці своїми тілами - без бронежилетів - прикривають Алояна і гинуть під чергою куль. Перед цим встигають поранити водія Авео. Стікаючи кров'ю, той вирішує тікати. Залишаючи основну брудну роботу на подільника. Пізніше стане відомо - втікач не впорається із керуванням, вріжеться в бетонну стіну та помре у лікарні.

Тим часом власник ФорУма ще встигає забігти всередину, але втекти від професійного вбивці вкрай важко. 19 вогнепальних поранень не залишають жодного шансу на життя. Свідок вбивства розповіла: В цьому місці лежав власник торгового центру. Лицем вниз. Дуже багато крові було. Є навіть сліди від куль.

Наталя приводить туди, де жертва вже не могла пручатися кілеру. Жінка пригадує - коли вбивці забігли до комплексу, вона стояла практично на тому самому місці. Та почувши постріли, побігла до сусідів.

У 15:30 того дня у торгівельному центрі було людно. Утім кілера це не спинило. Він демонстративно і холоднокровно виконає своє замовлення. Не боячись показати численним камерам відеоспостереження своє обличчя. Без маски.

Згодом сам кілер видав інформацію про замовника. Ним виявився брат дружини вбитого - Мераб Суслов. За версією слідства, він обіцяв частково профінансувати будівництво меблевого супермаркету. Утім, гроші знайти не зміг, тому Шабабу довелося шукати інших інвесторів.

Інвестори Казахстану платять за половину акцій 24 мільйони доларів! Домовляються про два транші - по 12 мільйонів кожен. Через них і виник конфлікт із Сусловим. Це й стає мотивом убивства

Чоловіка звати Давид Батикян. І знайдуть його не завдяки камерам відеоспостереження, а через згубну жадібність подруги кілера. Тікаючи із коханцем до своїх родичів у Житомирську область, дівчина пожаліла викинути нову мобілку.

Артем Шевченко, нині - речник міністерства внутрішніх справ, тоді досліджував цю справу як журналіст. Каже - це скидалося на типову помсту

Але справу тоді закрили. І більше ніколи про цей замах на вбивство не згадували.

Замовника ж справжнього вбивства - Суслова - шукали майже рік. Затримати його вдалося аж у Татарстані. Суд тривав роками і у закритому режимі. Нібито, з міркувань безпеки свідків і родин потерпілих. Пресу пустили лише на проголошення вироку.

Його та безпосереднього кілера тоді засудили до довічного позбавлення волі. Утім, Суслов провини своєї не визнав. Більш того, тепер вже скаржиться на нелюдське поводження з ним у Бердичівській колонії, де відбуває покарання. Свій протест він зазвичай підкріплює постійними голодуваннями.

Та вже сьогодні він намагається взяти реванш. В апеляційному суді Київської області - нове слухання. Адвокати Суслова просять переглянути справу.

Самого Мераба Суслова на засіданні немає. Засудженого на такому процесі може представляти виключно адвокат. Цього разу це відомий представник інтересів Юлії Тимошенко і Надії Савченко - Олександр Плахотнюк і його син.

Це - відома тактика Суслова - періодично змінювати адвокатів, аби процес тривав роками. Чи повторить він свій трюк і цього разу - поки неочевидно.

Проте, не суддями єдиними. Надію на свободу Суслову можуть подарувати й народні обранці. У Верховній Раді вже рік чекає на прийняття законопроект №2033а. Якщо його приймуть, то всі довічники отримають шанс на перегляд своїх вироків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення