З'явилися нові подробиці НП у Калинівці (відео)

Розбиратися - справа слідства, але судячи з того, як легко Надзвичайна знімальна група стала умовними диверсантами і як сильно хранителі важливих воєнних запасів у період неоголошеної війни бережуть зброю - пильнувати треба кожному з нас. Бо град, смерч та ураган прилітають саме тоді, коли ти зовсім не чекаєш.

Коли у темряві збираєш речі, документи, гроші, під осколками тікаєш з рідного дому. А, повернувшись, застаєш кучугуру попелу. Це саме експерти вже підрахували, скільки коштував армії руйнівний феєрверк. Секретар комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Іван Винник заявив, що в повітря і в домівки людей полетіли смертельно небезпечні 800 мільйонів доларів.

Цікаво, а як швидко порахують збитки звичайних громадян? Хто купить їм нове житло, хто вставить вікна, полагодить дах?

Подивіться в очі тим, хто інспектуютчи постраждалі будинки не бачить, що відшкодовувати. Гляньте, хто рекламує себе, користуючись бідою українців! І хто біди у калинівській диверсії зовсім не вбачає!

Того страшного вечора Валентина з чоловіком у вітальні дивилися телевізор. Жінка лежала на дивані у кімнаті. І це останнє, що вона пам'ятає. Далі - як уві сні. Страшні вибухи, світла не стало, речі збирали навпомацки й тікали з села. Дорогою підбирали людей, які теж бігли від вірної смерті. Коли полум'я вщухло, подружжя повернулося додому і вжахнулося. Валентина - у розпачі, але після всього повірила в диво. Адже град, який прошив її дім, оминув ікону на стіні. За що латати діру в будинку і робити ремонт? Як проводити ремонт - жінка й гадки не має. Адже сама не працює, а чоловік - інвалід другої групи. Ціну питання приїхав з'ясувати депутат обласної ради. Як же втратити момент, коли стільки телекамер в одному районі! Як же не пообіцяти щось, традиційно, постраждалим? Підрахувати, скільки втрачено і якої суми потребують постраждалі -важко. Адже дехто лишився просто голий і босий. Позиція влади -людям незрозуміла. Адже на вулиці все холодніше, а високопосадовці лиш обіцяють відшкодування, але ніхто не знає,що далі. Офіційних роз'яснень немає. Відомо тільки те, що нічого не можна чіпати, доки спеціальна комісія не зафіксує пошкоджень. Віктор і є її представником - це саме він повідомляє державі, кому і скільки сплачувати компенсації. Але навіть списку постраждалих із їхніми адресами чоловік не має. Тільки послухайте, як "експерт" оцінює біду, в яку втрапили люди Віктор, оцінює збитки, завдані вибухами боєприпасів:

"Немає, збитків як таких, немає! Нууу багато таких шо немає підстав для звернення, ну от люди пишуть, ось, вікно випало, таке шо можна було зробити самим. Але я не будівельник". І справді, чому б вікно, яке коштує щонайменше три тисячі гривень,не відновити самим?! Або власноруч не відремонтувати свій дах? Хіба старенька Ніна Євтухівна на мізерну пенсію не може собі цього дозволити?! Чи Григорій Гнатович, якому 76 і він ледве пересувається!

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення