З'вилися нові подробиці карколомної операції з затриманням корупціонерів (відео)

До суду - на вертольотах. Нечуваний атракціон боротьби з корупціонерами. Впродовж дня колишніх податківців, яких звинувачують у хабарництві, з небувалим пафосом звозили до столиці.

Супер спец-операція, майже чверть сотні підозрюваних та суми, які вражають - близько ста мільярдів гривень, за даними поліції, вкрали ці люди в українців. Та чи повернуться нам ці гроші? І скільки ще коштувало таке грандіозне шоу від МВС?

Такого в Україні ще не було. Безпрецедентна і грандіозна за масштабами спецоперація, яку проводили майже по усій країні.Синхронно, о 6-ранку поліцейські, спецпризначенці та нацгвардійці нагрянули з обшуками до колишніх податкіців часів екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка.

Квартири, будинки, офіси, заміські дачі, гаражі та розкішні маєтки. Поліцейські обшукують усе майно, яке належить підозрюваним або їхнім родичам.

Цифри справді вражають. До операції залучили 1700 поліцейських, 500 військових прокурорів. Працювали в 15-ох областях України і одночасно провели 454 обшуки. Як наслідок - затримали 25 колишніх податківців, яким закидають створення злочинної схеми, унаслідок якої Україні було завдано збитків на суму майже 97 мільярдів гривень.

Жодного затриманого в рідному місті не залишають, а відправляють на суд до столиці.

Першими сідають гелікоптери із з Дніпропетровська та Харкова. Саме з цих областей чи не найбільше затриманих. В кайданках усіх з вертольота ведуть до автобусів та відправляють до суду.

Одині з підозрюваних навіть намагався втекти. Геннадія Козака, який за часів Януковича-Клименка, був заступником голови управління Міністерства доходів і зборів у Дніпропетровській області буквально зняли з літака у Борисполі.

У ще одного затриманого, екс-керівника Луганської податкової, Олександра Антипова, під час обшуку вдома поліцейські знаходять справжні скарби. Коштовності та майже 4 мільйони доларів готівкою.

Суть злочинної схеми полягає в тому, що податки підприємств, які мали б іти до держбюджету, осідали в приватних кишенях. А керував усім начебто екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко. І хто ж, як ви гадаєте, допоміг українським копам викрити такі зовживання? Той, від кого не чекав ніхто. Неперевершений український комісар Катані, який іще зовсім недавно працював під прикриттям картатої ковдри, коли ви думали, що він сам ховається від суду. Правильно - Роман Насіров.

Масштабна спецоперація та показові затримання - це лише початок. В поліції вже встановили причетність до махінацій місцевих прокурорів та співробітників СБУ, тому прогнозують подальші гучні арешти. Затримані ж податківці не надто переймаються обинуваченнями. І стверджують: взагалі не розуміють за що їм така честь - до суду на гелікоптері.

В списку затриманих корупціонерів багато цікавих прізвищ. Наприклад, Олексій Ярошенко. Його батько був керівником податкової адміністрації України, а згодом міністром фінансів. Є ще Станіслав Денисюк, який 30 років працював у органах внутрішніх справ, був радником міністра і керівником національного бюро інтерполу в Україні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення