Warning: simplexml_load_file(https://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=LbmHt4FPNuI&format=xml): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 289 Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "https://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=LbmHt4FPNuI&format=xml" in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 289 Бойовики ІДІЛ оприлюднили відео з російськими військовополоненими, яких згодом стратили

Бойовики ІДІЛ оприлюднили відео з російськими військовополоненими, яких згодом стратили

 Новое Время

​28 вересня 2017 року SITE Intelligence Group, яка займається моніторингом діяльності терористів, повідомила про появу інформації про захоплення в Сирії двох російських військовослужбовців. Заперечення Росії й опубліковане бойовиками відео

no video parsed

Про це написало близьке до терористів інформагентство Amaq. Згідно з його заявою росіяни потрапили в полон під час бойових дій в сирійському місті Дейр-ез-Зор.

Бойовики також повідомили, що військовослужбовеців ліквідували.

У Міноборони Росії вже традиційно заперечували правдивість цієї інформації.

Проте 3 жовтня Ісламська держава опублікувала відео з цими російськими військовими.

Один з чоловіків на відео каже, що вони потрапили в полон під час контрнаступу ІД в провінції Дейр-ез-Зор.

Згідно з відео, чоловіка з бородою звуть Заболотний Роман Васильович. Він уродженець села Рассвєт Аксайського району Ростовської області 1979 року народження.

Другого росіянина звуть Цуркану Григорій Михайлович. Він житель Домодєдовського району Московської області 1978 року народження.

Борода одного з полонених на відео може свідчити про його приналежність до неофіційної російської приватної військової компанії Вагнера, статут якої, як і в інших ПВК, не забороняє рослинність на обличчі.

Секретність і запаяні "цинки". CIT розповіла про російських найманців Вагнера, загиблих в Сирії з початку року 22 Березня

Після появи відео в російському Міноборони знову заявили, що втрат серед російських військовослужбовців в Сирії і випадків захоплення їх в полон не було.

"Всі військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації, що знаходяться в Сирійській Арабській Республіці, виконують поставлені завдання за призначенням", - заявили в Міноборони РФ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення