Warning: simplexml_load_file(https://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=hxfo4Zknw_Y&format=xml): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 289 Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "https://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=hxfo4Zknw_Y&format=xml" in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 289 "Ми хочемо жити": громада на Тернопільщині попередила Зеленського про "український Ухань" (відео)

"Ми хочемо жити": громада на Тернопільщині попередила Зеленського про "український Ухань" (відео)

​Громада Монастириського району Тернопільської області, де на COVID-19 захворіли щонайменше 76 мешканців, звернулися до президента Володимира Зеленського стосовно загострення ситуації у зв’язку з поширенням коронавірусу.

no video parsed

Відеозвернення та відкритий лист опублікувала місцева громадська активістка Світлана Безділь.

У зверненні мешканці району звинуватили голову Тернопільської ОДА Володимира Трушу у поширенні недостовірної інформації щодо ситуації з COVID-19 та закликали Зеленського втрутитись.

За їхніми словами, місцеві лікарі борються з коронавірусом "голими руками", адже інфекційне відділення лікарні у Монастириську уже кілька років як не функціонує.

"Медичні працівники залишилися наодинці з проблемою! Вони у безвиході! Самі намагаються закупити апаратуру і все необхідне за кошти громади у той час, коли місцева влада демонструє бездіяльність", — йдеться в заяві.

Місцеві мешканці висловили побоювання, що місто Монастириська може стати "українським Уханем".

"Ми не можемо справитися з коронавірусною інфекцією голими руками. Нам потрібні захисні маски та костюми, тести, ліки, окуляри", - заявив один з медиків у відеозверненні.

"Почуйте нас, зверніть нашу увагу. Ми ще живі, ми хочемо жити", - завершили відео мешканці Монастириська.

Нагадаємо, напередодні лікарі Одеського обласного клінічного медичного центру звернулися до президента України України, та повідомили про жахливі умови праці під час епідемії коронавірусу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення