Пандемія паніки: скільки насправді людей помирає від коронавіруса в Іспанії (відео)

Все частіше починаємо чути, що паніка через коронавірус нагнітається штучно, а в реальності смертність навіть в Італії та Іспанії залишається на рівні 2019 року.

Пандемія паніки: скільки насправді людей помирає від коронавіруса в Іспанії (відео)

На Youtube-каналі "HOT News" з'явилося відео, де розповідається реальна ситуація з коронавірусом в Іспанії. Автор ролику зазначає, що за офіційними даними в Іспанії, під час епідемії коронавірусу, всього на 400-500 смертей стало більше, ніж за останні роки.

"Відомий лікар з Тенеріфе (Оксана Фоміна - ред.) заявляє, що за її даними в день від коронавірусу помирає до 1000 людей, і від звичайних хвороб до 1200 людей. Тобто померлих від коронавірусу додають до звичайної смертності в країні. Тоді в Іспанії всього повинно бути в середньму 2200 смертей за день",- каже блогер.

Одні стверджують, що офіційні цифри занижені в три-чотири рази, оскільки тисячі людей, заражених вірусом, продовжують хворіти і вмирати у себе вдома, без проведення тесту і встановлення діагнозу.

Інші, навпаки, вважають, що число загиблих в кілька разів завищена, так як в офіційну статистику потрапляють всі пацієнти, які померли в лікарні після позитивного аналізу на Covid-19 - що абсолютно не означає, що причиною їх смерті став саме коронавірус. Він уточнює, що в Іспанії кожний день лікарі заносять в базу даних всю інформацію про смертність в регіонах. Хто та від чого помер. Також в Іспанії обовязково роблять тест на коронавірус.

"Тобто якщо чоловік помер від зупинки серця, але йому зробили тест на коронавірус і виявили хворобу, то автоматично його заносять до смертності від COVID-19",- каже блогер.

За даними націнального центру епідеміології в Іспанії з 25 жовтня 2019 року по березень 2020 року мінімальна смертність в день складала 1100 осіб.

Вже на початку 2020 року, у січні місяці, коли розпочалася пандемія коронавірусу, в Іспанії в середньому була зафіксована смертність на 200 чоловік більше - до 1500 людей в день.

Пік смертность в країні зафіксували в середені березня. 27 березня було 1700 смертей в Іспанії. Тобто смертність в Іспанії, де бушує коронавірус, зросла в середньому на 400-500 осіб.

"Де ті тисячі смертей від коронавірусу, про які каже лікар с Тенеріф? Якщо ми бачимо, що це просто неправда. Навіщо брехати", - каже блогер.

Зазначимо, що від початку епідемії в Іспанії померли 12641 людина, з них 674 протягом останньої доби. Крім того, Іспанія вийшла на друге місце в світі за інфікованими Covid-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення