Річка Сейм стала пасткою для росіян у Курській області: подробиці і відео

У мережі з'явилося відео, зняте операторами українських FPV-дронів, які знищили інженерну техніку противника під час спроби накласти через річку понтон.

Сили оборони України припиняють у Курській області спроби росіян налагодити логістику для підрозділів на південному березі річки Сейм, три мости через яку раніше були підірвані нашими військами.

Раніше завдяки знімкам із космосу стало відомо, що росіяни обладнали дві понтонні переправи через Сейм. Незабаром одна з них загадково зникла.

Утім, супутниковий знімок від 20 серпня показує, що нову переправу через річку Сейм у Курській області облаштували за 500 метрів вище за течією від попередньої, між селами Зване і Глушкове.

Військовий експерт Дмитро Снєгірьов констатує, що річка Сейм стала пасткою для росіян. Величезне угруповання за крок від оточення в Курській області. Про це він сказав у коментарі NEXTA.

"ЗСУ матимуть природний рубіж як лінію оборони. Питання будівництва фортифікацій знімається як таке. Річка Сейм – серйозна водна перешкода, і її форсування – це проблематичний момент для російської армії, — зазначає Снєгірьов. — Головна перевага росіян — залучення бронетехніки та важких видів озброєння — практично паралізована через те, що ЗСУ знищили три мости та понтонну переправу. Незважаючи на всі спроби росіян налагодити логістичне сполучення з підрозділами ЗС РФ, які опинилися фактично в оперативному оточенні, зараз вони можуть мало що зробити".

Зазначимо, понтони — це наразі єдиний спосіб здійснювати поповнення боєприпасів і провізії для приблизно трьох тисяч російських солдатів, які після підриву мостів опинилися відрізаними в прикордонні Курської області від "великої землі".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення