Рятувала дітей і полонених військових: AP опублікувало відео парамедика Тайри, яку росіяни взяли в полон у Маріуполі

Видання Associated Press оприлюднило відео, зняті нагрудною камерою волонтерки-парамедика Юлії Паєвської з позивним Тайра. Вона вісім років рятувала життя військових та мирних мешканців на Донбасі. Обережно, на відео чутливі кадри.

На початку відео видно, як відбувається порятунок якоїсь пораненої людини, навколо багато крові. Потім військові та медики на носилках заносять у приміщення інших поранених людей. Приблизно посередині чотирихвилинного відео видно, як медики реанімують підлітка, але врятувати його не вдалось і його смерть буквально зняла нагрудна камера Юлії. Також камера зняла пораненого російського солдата на інвалідному візку, який каже, що він із Москви. А жіночий голос, імовірно Юлії, запитує: "Що ми тобі поганого зробили, сонце?".

На відео можна побачити моменти порятунку поранених і наслідки ворожих обстрілів Маріуполя. Також відображено кадри взяття в полон російських солдатів.

Юлія Паєвська – відома українська волонтерка та парамедик. За освітою вона — тренер з айкідо, дизайнер. Проте ще з початку війни на Донбасі вона допомагала пораненим як парамедик. Там Тайра сформувала свою команду для евакуації під назвою Ангели Тайри. За даними АрміяInform, лише станом на 2019 рік вона врятувала понад 500 українських військових.

За кілька днів до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну вона поїхала до села Бердянське недалеко від Маріуполя – там розташована база добровольчого евакуаційного відділення "Ангели Тайри". Там вона рятувала українських військових, мирних жителів та навіть російських окупантів.

16 березня стало відомо, що Юлія потрапила в полон російських військових. Це сталось після того, як вона передала відзняті кадри журналістам.

"На флешці, яку вам передали, інформація щодо поранених за весь час до сьогоднішнього моменту", - повідомила автор відео перед його передачею.

Російські військові затримали Тайру 15 березня на блокпості в селищі Запорізької області. Тепер в Росії заявляють, що не знають, де перебуває Паєвська.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення