Warning: simplexml_load_file(https://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=v2j3VR0Xah0&format=xml): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 289 Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "https://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=v2j3VR0Xah0&format=xml" in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 289 Смерть Юрського: актор активно виступав проти агресії РФ в Україні (відео)

Смерть Юрського: актор активно виступав проти агресії РФ в Україні (відео)

 YouTUBE

У Москві помер знаменитий народний артист Росії Сергій Юрський. Про це в п'ятницю, 8 лютого, повідомляється на сайті театру Моссовета. Він запам'ятався яскравими ролями, а фрази персонажів давно стали крилатими.

no video parsed

Золотой телёнок (Мосфильм, 1968 г. ). Михаил Швейцер (постановка), Софья Милькина (режиссер). С. Юрский (в роли О.Бендера)

Біографія Сергія Юрського

Сергій Юрський народився 16 березня 1935 року в Ленінграді. Його батько був заслуженим артистом РРФСР, актором і режисером, а мати – музичним педагогом.

Після закінчення школи Юрський вступив на юридичний факультет Ленінградського державного університету ім. А. О. Жданова. Після третього курсу покинув університет і вступив на акторський факультет Ленінградського театрального інституту ім. А. Н. Островського.

З 1978 року він жив у Москві і був постійним актором і режисером Театру ім. Моссовета. Поставив спектаклі "Тема з варіаціями" Самуїла Альошина, "Орніфль" Жана Ануя, "Правда добре, а щастя краще" і "Не було ні гроша, та раптом алтин" Олександра Островського, "Передбанник" Ігоря Вацетиса та інші. З 1995 року грав Хому Опискина в спектаклі за повістю Федора Достоєвського "Село Степанчиково і його мешканці".

З 2016 року був членом режисерської колегії Театру ім. Моссовета. Варто зазначити, що Сергій Юрський зіграв понад 40 кінофільмах. Його першою великою роллю був Дивак в комедії Ельдара Рязанова "Людина нізвідки" (1961). Популярність же акторові принесли персонажі: Остап Бендер в "Золотому теляті" режисера Михайла Швейцера (1968) і Вікніксора у "Республіці ШКІД" Геннадія Полоки (1966). Також він знімався у фільмах "Король-олень" (1969), "Місце зустрічі змінити не можна" (1979), "Маленькі трагедії" (1979), "Шукайте жлінку" (1982), "Любов і голуби" (1984), "Королева Марго"(1996), "Півтори кімнати, або Сентиментальна подорож на батьківщину"(2008) та інших. У 1990 році Юрський дебютував як кінорежисер, поставивши за своєю повістю картину "Чернов/Chernov".

На початку збройної агресії Росії проти України Юрський заявив, що політика Москви щодо України - це "жахливий прояв національного безкультур'я". За його словами, заяви про "ісконно русскі землі Криму" - приблизно те ж саме, що претензії жителів сучасних Греції та Туреччини на великі території, що належали цим країн в минулому.

Закликав російську опозицію об'єднатися, щоб "врятувати Росію від повернення до сталінізму, від націоналізму і старечого імперського синдрому, від репресій у внутрішній політиці, від тотального злодійства і нехтування права"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення