Спилювали зуби, вирізали геніталії і ховали заживо: поліція встановила 17 катів, які мучили українців (відео)

Аби змусити українців зізнатися у шпигунстві та інших надуманих "злочинах" в’язнів заживо ховали, імітували їх розстріл, погрожували катуванням і вбивством близьких родичів, дружин, дітей. У відео – розповіді українців, які пережили катівні незаконних збройних формувань.

Поліція ідентифікувала 17 катів з "мгб" так званої "днр" та калінінської колонії, які знущалися над полоненими українцями. Серед них – представники місцевого криміналітету та колишні працівники правоохоронних органів, повідомили у Нацполіції.

У 2014 році на території Донецькій області була створена терористична організація – так звана "днр", а до її складу увійшли незаконні "министерство государственной безопасности днр" та "Калінінська виправна колонія №27". Тобто каральні органи, метою яких було знищення українців.

До лав цих каральних органів, крім росіян, вступили громадяни України, які організували та підтримували діяльність незаконних воєнізованих формувань, а також вчиняли кримінальні правопорушення проти життя і здоров’я, честі та гідності громадян. Це – зрадники, які залишилися на тимчасово окупованій території та перейшли на бік ворога.

"Незаконні арешти і викрадення людей, катування і утримання в нелюдських умовах – це і є особливості їх терористичної діяльності за невизнання так званої "днр" та співпрацю з українською владою", – повідомив заступник начальника управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, Головного слідчого управління Національної поліції України Дмитро Шевчук.

Перелік звірств, яким терористи піддавали українців, шокує.

"Це катування електричним струмом, систематичне побиття, насильницькі дії сексуального характеру, випалювання шкіри, вогнепальні поранення рук та ніг, спилювання зубів, виривання нігтів, вирізання геніталій… І все це супроводжувалося психологічним тиском", – розповів Дмитро Шевчук.

Ось лише кілька уривків із допитів постраждалих від рук терористів:

  • "мене примотували до металевого стовпа обличчям донизу, при цьому одягали на пальці рук та ніг електричні дроти, через які періодично, упродовж декількох годин, подавали струм та обливали водою, били гумовими палицями по стопах";
  • "наносили удари прикладом і ногами, прострелили ногу та сечовий міхур. Потім відвезли до свинарника, де залишили на ніч без взуття, внаслідок чого сталося обмороження ніг...".

Складність встановлення фігурантів полягала в тому, що під час катувань вони, як правило, ховали обличчя, ніколи не зверталися один до одного на ім’я, лише за позивними. Через це постраждалі часто не могли їх навіть впізнати.

Усі фігуранти підозрюються у державній зраді, участі у терористичній організації та жорстокому поводженні з цивільним населенням та військовополоненими. Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення