У Чорнобильській зоні активно порушують правила радіаційної безпеки (відео)

​Впродовж минулого року Національна поліція склала 836 протоколів у зв’язку із порушеннями вимог режиму радіаційної безпеки в Чорнобильській зоні.

За перші 5 місяців поточного року таких правопорушень було зафіксовано 151. Про це повідомив начальник Департаменту інформаційно-аналітичної підтримки Нацполіції Олександр Клінг

За даними прес-служби, протягом минулого року Національна поліція склала 836 протоколів про порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення за статтею 46-1 Адмінкодексу. Роком раніше, у 2017-му, таких порушень було зафіксовано 954, у 2016-му – 606, а у 2015-му – 529.

А у дописі до відео, автор розповів про свої відчуття від побаченного

"Чорнобиль - одне з найцікавіших і найнебезпечніших місць, де я був. Ядерна катастрофа, що сталася 1986 року- рік після мого народження вплинула на багатьох людей, включаючи мою сім'ю, коли ми жили в Італії. Атомна хмара пилу охопила місцевість біля нас. Італійська поліція викинула всі місцеві продукти, і моя мама кинулася купувати якомога більше консервованого молока, щоб нагодувати мене, свого маленького сина.

Це викликало стільки страждань за сотні кілометрів, тому я не можу уявити, як страшно це було для сотень тисяч українських громадян, які були змушені евакуюватися.

Під час мого перебування я познайомився з багатьма дивовижними людьми, одним з яких був мій гід Євген, також відомий як «Сталкер». Ми провели тиждень разом, вивчаючи Чорнобиль та сусіднє покинуте місто Прип'ять. Тут було щось спокійне, але дуже тривожне. Час стоїть на місці і нібито спогади про минулі події оточували нас.

Озброївшись камерою і дозиметром Гейгера, я досліджував.

Danny Cooke Freelance Filmmaker

Follow me on twitter @dannycooke

Soundtrack: Promise Land by Hannah Miller

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення